Sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı geliyor

Kar yağışları geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgiye göre, yurdun büyük bölümünde 4 derece daha düşmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte yağışlar kar şeklinde olacak.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinden sonra Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyı kesimler ile Marmara'da yağmur, yağış alan yerlerde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun iç bölgelerinde hafif sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısından başlayarak zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli ve Bilecik çevrelerinde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya kesimi (Edirne ve Kırklareli) ile bölgenin güneydoğusunda (Bursa ve Bilecik) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Ege: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Kütahya, Afyon ve Uşak) buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Akdeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Orta Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ( Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane) bugün (Perşembe) sabah saatlerinde yağmur iç kesimleri kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları(Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.

 

Köy yolları kapandı

Kar yağışı nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde bin 744 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 156, Bingöl'de 113, Erzincan'da 125, Tunceli'de 100, Bitlis'te 38, Iğdır'da 19, Ardahan'da 3 ve Muş'ta 5 olmak üzere toplam 559 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Zaman zaman etkisini artıran tipi nedeniyle, yolu açılan köy yollarının yeniden kapandığı, bu nedenle yol açma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

Kar yağışının ardından bölgede kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığının Ağrı'da 42, Erzurum'da 10, Erzincan'da 14, Kars'ta 20, Iğdır'da 8, Ardahan'da 14, Bitlis'te 67 santimetre olduğu belirlendi.

Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 4, Kars'ta 5, Ağrı'da 1, Iğdır'da 5, Ardahan'da 9 derece oldu. Erzincan'da gece en düşük hava sıcaklığı 0 derece olarak ölçüldü.

Kar yağışının yarın etkisini kaybedeceği tahmin edilen bölgede hava sıcaklığında düşüş bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler