Ulusal Yarışma Nar ve Can ile başladı

31.İstanbul Film Festivali'nde bu yıl, 2011-2012 sezonunda yapımı tamamlanan 12 film, Ulusal Altın Lale ödülü için yarışmaya 8 Nisan Pazar günü Atlas Sineması'nda başladı.

Yayınlanma: 09.04.2012 - 12:00
Abone Ol google-news

Yarışma filmleri gösteriminin ardından yönetmen ve film ekibi de seyirciyle buluşup soruları yanıtlıyor. Yüksel Aksu, Nazan Kesal, Alexandre Mallet-Guy, Dimitris Kerkinos’tan oluşan Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, yönetmen, senarist, şair ve yazar Murathan Mungan üstleniyor.  Jüri, festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.
 
Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçeceği En İyi Film 150.000 TL, En İyi Yönetmen 50.000 TL, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. İlk kez 2011 yılında para ödülüyle desteklenen Jüri Özel Ödülü bu yıl Efes tarafından verilmeye başlanıyor. Altın Lale Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere Efes tarafından 30.000 Amerikan Doları ödül verilecek.
 
Altın Lale Ulusal Yarışma’da ödül için bu yıl 12 film jüri karşısına çıkacak. 3 tanesinin Türkiye, 4 tanesinin dünya prömiyerini yapacağı yarışma filmleri:
 
Tepenin Ardı / Emin Alper (Türkiye Prömiyeri)
Ben Uçtum, Sen Kaldın / Mizgin Müjde Arslan (Dünya Prömiyeri)
İz-Rêç / M. Tayfur Aydın
Lal Gece / Reis Çelik (Türkiye Prömiyeri)
Can / Raşit Çelikezer
Yeraltı / Zeki Demirkubuz
Babamın Sesi / Orhan Eskiköy & Zeynel Doğan (Türkiye Prömiyeri)
Ana Dilim Nerede? / Veli Kahraman (Dünya Prömiyeri)
Yurt / Muzaffer Özdemir
Ferahfeza / Elif Refiğ (Dünya Prömiyeri)
Şimdiki Zaman / Belmin Söylemez (Dünya Prömiyeri)
Nar / Ümit Ünal
 
31.İstanbul Film Festivali’nde Türkiye’den 2011–2012 sezonunda yapımı tamamlanan filmlerinin bir araya geldiği Türkiye Sineması bölümünde Ulusal Yarışma’nın yanı sıra Yarışma Dışı, Belgeseller ve Yeni Türkiye Sineması başlıkları altında 40’a yakın film gösteriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler