"Neden tepki göstermedin?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'a İsrail'in ramallah Sınır Kapısı'nda "Yarım saat" makam aracı içinde bekletilmesi karşısında neden tepki göstermediğini hazırladığı soru önergesiyle sordu.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 10:41
Abone Ol google-news

MHP İzmir Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail'in Ramallah Sınır Kapısı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, ''yarım saat'' makam aracı içinde bekletilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Vural, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Başbakan'ın 6 Ocakta partisinin TBMM grup toplantısında, ''Buraları görmüş birisi olarak konuşuyorum, TC Başbakanı olarak Ramallah Sınır Kapısı'nda yarım saat arabasının içerisinde bekletilmiş bir Başbakan olarak konuşuyorum. Bunu yapan kim? İsrail.'' diye konuşarak tepkisini dile getirdiğini anımsattı.

Başbakan'ın sınır kapısında yarım saat bekletilmesinin Türk milletine ve devletine yönelik onur kırıcı bir durum olduğunu belirten Vural, ''Sayın Başbakan, grup toplantısında böyle bir uygulamadan rahatsızlığını dile getirdiğine göre, böyle bir tavırla karşılaşılması anında nasıl bir tepki gösterilmiştir? Neden bu tavra karşılık beklemek yerine mahal terk edilmemiştir? Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bu onur kırıcı durumu ortaya koyan İsrail'e yönelik hangi diplomatik kanaldan nasıl bir tepki ortaya konmuştur? Bu konuda bir nota verilmesi söz konusu olmuş mudur?'' diye sordu.

Oktay Vural, Başbakan'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sonrasında gittiği ülkelerden birisi olan Suudi Arabistan'a, saldırıdan önce de ziyaret etmek için bir girişimde bulunup bulunmadığını da öğrenmek istedi.

Vural, ''Bu talep, adı geçen ülke tarafından, o dönem içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ülkelerine geleceği gerekçe gösterilerek reddedilmiş midir? İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı sonrası, Suudi yönetimi Sayın Başbakan'ın yapacağı ziyareti, ancak yatılı olmamak kaydıyla mı kabul etmiştir?'' dedi.

Vural, konuyla ilgili olarak, BM Güvenlik Konseyi'ne bir teklif sunulup sunulmadığını da sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler