"Hacı Bektaş Veli Külliyesi için bakanlıktan olumlu yanıt alamadık"

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nin belediyeye devredilmesi gerektiğini söylediklerini ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 11.04.2012 - 16:40
Abone Ol google-news

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nin belediyeye devredilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan külliyenin devrini istediklerini hatırlatan Selmanpakoğlu, ''Külliyeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan istedik ama olumlu yanıt alamadık. Külliyenin Hacıbektaş Belediyesi'ne devredilmesini her yıl Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde, devlet erkanının huzurunda dile getirdik ama bugüne kadar bir sonuç alamadık'' dedi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Nafiz Ünlüyurt da külliyenin eski işlevini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bu konuyla ilgili sözlerini olumlu karşıladıklarını belirten Ünlüyurt, ''Hacıbektaş dergahının postnişini Veliyettin Ulusoy, Haçıbektaş'ta yaşıyor. Böyle bir merkezde yeniden hizmete başlanması, milyonlarca insanı sevindirecektir. Diyanet İşleri Başkanı'nın bu sözleri inşallah sözde kalmaz, somut adımlar atılır. Biz bu konuda dernek olarak her türlü desteği vermeye hazırız'' diye konuştu.

Hacıbektaş halkı da külliyenin asli işlevine döndürülmesine ilişkin öneriyi olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Danimarka'da Alevi Kültür Merkezi'ni ziyareti sırasında, Danimarka Alevi Federasyonu Başkanı Çağdaş Sağlıcak, Hacıbektaş'taki Hacı Bektaş Veli Müzesi'nin Alevilere verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, ''Hacıbektaş'ta en büyük dergah, müze olarak kullanılıyor. Bunun behemehal müze olmaktan çıkarılması lazım ve Alevi Bektaşi inanışının 100 sene önce orada icra edilen neleri varsa aynıyla sahiplerine iadesi gerekiyor'' demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon