''Bölücü ve gerici' saldırılar nitelik değiştirdi'

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, dün gerçekleştirilen Ergenekon operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan ''bölücü ve gerici'' saldırıların artık nitelik değiştirdiğini söyleyen İçli, ''Sinsice hazırlanan, planlı, programlı saldırının'' hedefinde hukuk sistemi olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, konuşan DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan ''bölücü ve dinci terörist saldırıların'' artık nitelik değiştirdiğini kaydederek ''saldırılar, güvenlik güçlerimizin, vatandaşlarımızın canına kastetmenin yanında artık daha büyük bir hedefe yönelmiştir. Hedef; demokratik rejimdir, laik devlettir, ulus devlettir, hukuk devletidir'' dedi.

''Sinsice hazırlanan, planlı, programlı saldırının'' hedefinde şimdi de hukuk sisteminin bulunduğunu anlatan İçli, şunları söyledi:

''Hukuka olan güven, zedelenmek istenmektedir. AKP ise hukuksuzluğu teşvik ve himaye etmektedir. 19 aydır Türkiye'de yaşanan olayları artık hukuki tanımlamalarla açıklamak mümkün değildir. Bunu, bilim insanları, siyasetçiler, son dönemde yaşananların, -bırakın bizim iç hukukumuzu, Anayasanın emredici hükümlerini, TCK'nın emredici hükümlerini- evrensel hukuk kurallarına da aykırı olduğunu artık ifade etmektedir.

Burada halkımıza çok büyük görevler düşmektedir ama onun ötesinde özellikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK), barolarımıza, hukuk camiasına çok büyük görev düşmektedir. HSYK, böylesine toplum tarafından önemli kabul edilen soruşturmaya mutlaka deneyimli, birikimli savcıları gerekirse takviye amacıyla görevlendirmelidir. Çünkü, kamuoyu İstanbul'da yürütülen -ki yetki tartışması da vardır- davaların bir bütün olarak incelenmesi, deneyimli ve birikimli hukukçular tarafından soruşturulması ve değerlendirilmesi artık çok büyük önem arz etmektedir. O nedenle HSYK'ya çok büyük görevler düşüyor. Onun da ötesinde Hükümetin özellikle de Adalet Bakanının gaflet ve dalaletten kurtulması artık çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü, bu yaşananlar hukuk devletini zedelemektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler