Beşiktaş, Süper Final'e süper başlamak istiyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk haftada konuk edeceği Galatasaray'ı yenmeyi hedefliyor.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 09:25
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'i 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 55 puanla, lider Galatasaray'ın 22 puan gerisinde tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Süper Final'in ilk mücadelesinde sarı-kırmızılı rakibini yenerek, iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak.
Süper Final'e 28 puanla başlayacak Beşiktaş, yarınki maçta 39 puanlı lider Galatasaray'ı mağlup ederek, zirvede puan farkını azaltmayı hedefleyecek.

Yenilirse puan farkı 14'e çıkacak

Beşiktaş, Galatasaray'a yenildiği takdirde, ezeli rakibiyle puan farkı 14'e çıkacak. Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda kötü sonuçlar alan ve zirveden bir hayli uzaklaşan siyah-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na da dezavantajlı başlayacak. Süper Final'e 28 puanla başlayacak ''Kara Kartallar'', 39 puanlı Galatasaray'ın 11 puan gerisinde mücadeleye başlayacak.

Beşiktaş, yarınki maçtan mağlup ayrıldığı takdirde rakibinin tam 14 puan gerisine düşecek. Siyah-beyazlı takım, bu nedenle rakibini yenerek hem puan farkını azaltma, hem de zirveye bir adım daha yaklaşma mücadelesi verecek.
 

Bu sezon derbileri kazanamadı

Siyah-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçlarında başarısız sonuçlar aldı. Sezonun ilk yarısında Galatasaray ile Fiyapı İnönü Stadı'nda 0-0 berabere kalan Beşiktaş, deplasmandaki karşılaşmada ise rakibine 3-2 mağlup olmuştu.

''Kara Kartallar'', Fenerbahçe derbilerinde de aynı performansı sergiledi. Fiyapı İnönü Stadı'ndaki karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçta ise 2-0 mağlup oldu. Beşiktaş'ın yarın Galatasaray karşısındaki bir hedefi de, mücadeleyi kazanarak, taraftarlarına ilk derbi galibiyetini hediye etmek olacak.
 

Savunması sıkıntılı

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na liderin 11 puan gerisinde başlayacak Beşiktaş'ın savunması bu sezon başarısız performans gösterdi. Ligin 34 maçlık maratonunda toplam 39 gol yiyen siyah-beyazlılar, ligin son 15 maçında ise üst üste golleri kalesinde gördü.
 

Yeni yönetimin galibiyeti yok

Siyah-beyazlılarda Fikret Orman başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu da ilk galibiyet sevincini Galatasaray derbisinde yaşamak istiyor. Beşiktaş, yeni yönetim kurulunun seçilmesinin ardından 3 lig maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda galip gelemedi. Bu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 ve Kardemir Karabükspor ile de 1-1 berabere kalan futbol takımı, Fiyapı İnönü Stadı'nda ise ligden düşen Samsunspor'a 1-0 mağlup olmuştu. Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'ı yenerek yeni yönetime ilk galibiyet sevincini derbide vermeye çalışacak.
 

Yıldızların form düşüklüğü teknik heyeti endişelendiriyor

Beşiktaş'ta Süper Final öncesi yıldız oyuncuların form düşüklüğü teknik heyeti düşündürüyor. Spor Toto Süper Lig'deki son 12 haftada sadece 2 kez kazanabilen ''Kara Kartallar'', 6 maçtan da mağlup ayrıldı. Dört karşılaşmayı da berabere bitiren Beşiktaş, son 12 maçta sadece 10 puan toplayabildi. Yıldız oyuncuların da büyük düşüş yaşadığı Beşiktaş'ta son maçlardaki isteksiz oyun da teknik heyeti düşündüren konulardan biri oldu.
 

Almeida ve Egemen cezalı

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yapacağı derbi maçında golcü Almeida'nın yanı sıra savunmanın önemli oyuncularından Egemen Korkmaz cezaları nedeniyle forma giymeyecek. Ligin son haftasında Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Almeida ve Egemen Korkmaz cezalı duruma düştüler. Bu iki oyuncu yarınki maçta takımlarını yalnız bırakacaklar.

Ernst'in ''dalya'' heyecanı

''Kara Kartallar''da Alman futbolcu Fabian Ernst, Galatasaray ile oynanacak derbi maçında ''dalya'' heyecanı yaşayacak. 2008-2009 sezonunda teknik direktör Mustafa Denizli döneminde devre arasında Beşiktaş'a gelen ve şu ana dek 99 lig mücadelesine çıkan Alman futbolcu, Galatasaray karşısında forma giydiği takdirde 100. kez lig heyecanı yaşayacak.

Tecrübeli oyuncu, bugüne dek oynadığı 99 lig maçında rakip fileleri 7 kez havalandırdı. İstikrarlı oyunuyla dikkati çeken Ernst, 2008-09 sezonunda 16 maçta 2 gol, 2009-10 sezonunda 28 maçta 1 gol, 2010-11 sezonunda 28 maçta 2 gol, bu sezon da 27 maçta yine 2 gol kaydetti.
 

Olası 11

Beşiktaş'ın yarınki Galatasaray maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Rüştü Reçber, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fernandes, Ernst, Veli Kavlak, Simao (Holosko), Mustafa Pektemek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler