Nazım Hikmet anılıyor

Nazım Hikmet, Beşiktaş Belediyesi'nce düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinde anılacak. Şiir ağırlıklı gerçekleştirecek olan program 12 Ocak Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

Nazım Hikmet, 15 Ocak'ta kutlanacak doğum günü dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi'nce düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliğinde anılacak.

Etkinlikte Nazım Hikmet, şiir ağırlıklı bir programla ağırlanacak. Gecenin izleyicileri, şairin en önemli eserlerinden biri olan ''Kuvayi Milliye Destanı''ndan bir bölümü, ustanın yaşamından kesitler içeren dia gösterisi eşliğinde Nazım Hikmet'in sesinden dinleyecek.

Etkinlikte ayrıca, ''Kuvayi Milliye Destanı''nı yaratan Anadolu insanı, tiyatro sanatçıları Zeliha Berksoy, Almıla Uluer, Berk Yaygın, Cemil Büyükdöğerli, Nilay Erdönmez ve Sefa Tantoğlu'nun yorumuyla canlandırılacak.

Etkinlikte M. Melih Güneş, ustanın hayatından ve terekesinden fotoğraflar eşliğinde ''Nazım Hikmet'in Rusya'daki Edebi Mirası'' başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Turgay Fişekçi ve Zeliha Berksoy'un da birer konuşma ile anacakları Nazım Hikmet için hazırlanan, ''Ustalara Saygı'' toplantısında, Nazım Hikmet'in 1959 yılında Rusça olarak yazdığı ve henüz dilimize çevrilmeyen senaryodan çekilen ''Hanen Barışla Dolsun'' adlı çizgi film ilk kez gösterilecek.

Gecede Ömer Özgeç de gitarıyla Nazım Hikmet şiirlerinden bestelerini yorumlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler