"Rüya gören herkes film çekebilir"

Senarist Abdullah Sidran, İranlı yönetmen Macid Macidi, Fransız yönetmen Leox Carax, yerli ustalar Yavuz Turgul, Zeki Demirkubuz, ve Semih Kaplanoğlu 22 bölümden oluşan ''Çek Bir Film'' programında sinema dersi anlatacak.

Yayınlanma: 15.04.2012 - 09:47
Abone Ol google-news

Türkiye ile komşu coğrafyada sinemaya yeni başlayanların ve sinema yapanların kendi seslerini bulmalarına yardımcı olacak, sinema yapacak olanlara ise cesaret verecek bir sinema seti oluşturma amacıyla yola çıkan ''Çek Bir Film'' isimli sinema programı TRT Okul'da yayına başladı.

Programın yönetmeni Sadık Battal,'Çek Bir Film''in izleyenleri filmden perdeye bir sinema yolculuğuna çıkaracağını dile getirdi.

Battal, amaçlarının rüya gören herkesin film çekebileceğini anlatmak olduğunu belirtti.


Türkiye ve komşu coğrafya için bir sinema seti


''Çek Bir Film''in kapanış dersinin ''Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'' filmi ile ülke çapında tanınan ve 30 Kasım 2009 tarihinde hayata veda eden Yönetmen Ahmet Uluçay'a ait olacağını bildiren Battal şöyle konuştu:

''Usta Uluçay'ın sinemaya sundukları ışığında, Türkiye ile komşu coğrafyada sinemaya yeni başlayanlar ve sinema yapanlar için, kendi seslerini ve sözlerini bulmalarına yardımcı olacak, bu coğrafyada sinema yapacak olan herkese cesaret verecek bir sinema seti oluşturmak niyetindeyiz''

İlk bölümü yayımlanan ''Çek Bir Film'' pazartesi günleri 22:30'da TRT Okul'da izleyenlerle buluşuyor.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler