Almanya'dan 'nükleer silahlar yok edilsin' isteği

Almanya'nın tanınmış 4 devlet adamı, ABD ve Rusya'dan, dünyadaki nükleer silahların tümüyle yok edilmesi konusunda girişim başlatmalarını istedi.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 15:57
Abone Ol google-news

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker, eski Başbakan Helmut Schmidt, eski Dışişleri Bakanı Hans-Dietrich Genscher ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) dış politika uzmanı Egon Bahr, yarın yayımlanacak "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi için yazdıkları ortak makalede, ABD ve Rusya'nın en fazla nükleer silaha sahip olması sebebiyle, nükleer silahların tümüyle yok edilmesi konusunda başı çekmeleri gerektiği belirtildi.

ABD'nin Almanya'daki nükleer silahlarını tümüyle çekmesini de isteyen devlet adamları, nükleer silah edinmek isteyen ülkelerin bu niyetlerinden vazgeçirilmesinin de sadece ABD ve Rusya'nın Avrupa ülkeleri ve Çin Halk Cumhuriyeti'yle sıkı bir şekilde işbirliği yapması sayesinde mümkün olabileceğini ifade etti.

Alman devlet adamları, ABD'nin, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde füze ve radar tesisleri kurma niyetinin de silahsızlanma amacına hizmet etmeyeceğine dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler