Ergenekon kapsamında Gölbaşı'nda arama

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde arazi araması yapılıyor. Emniyet yetkilileri dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında Ankara-Gölbaşı yolu üzerindeki bir arazide silah ve mühimmatlar olabileceğini değerlendirerek arama başlattı.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 17:00
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu arazide arama başlattı. Polis ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınan alan, patlayıcı madde detektör köpeği tarafından kontrol ediliyor. Söz konusu alan içerisinde herhangi bir silah veya mühimmat tespit edilmesi durumunda kazı yapılacağı bildirildi.

 

Arama İstinat duvarı çerçevesinde yoğunlaştırıldı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı girişindeki arazide yapılan arama, bir istinat duvarı çevresinde yoğunlaştırıldı. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin,dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında Ankara-Gölbaşı yolu üzerinde Samanyolu Evleri yakınındaki arazide başlattıkları arama çalışmaları devam ediyor.

Dedektör köpekler ve el fenerleriyle sürdürülen çalışmalar bir istinat duvarının çevresinde yoğunlaştı. Bu arada, bölgede kazı yapmak üzere Gölbaşı Belediyesi'nden istenilen kepçe de geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler