'Işıkların Dansı' seyircisiyle buluşuyor

Dünyada 6 binden fazla sahne alan geleneksel Çek Işık Tiyatrosu’nun en önde gelen gruplarından İmage Theater’in müzik eşliğinde ışık ilizyonlarıyla gerçekleştirdiği görsel şölen Türk seyircisiyle buluşuyor. İmage Theater, 9-10-11 Ocak tarihlerinde TİM Maslak Show Center’de sahne alacak.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 19:51
Abone Ol google-news

Çek Işık Tiyatrosu'nun önde gelen gruplarından "Image Theater" siyah ışık  ilüzyonunuyla (Black Light Theatre) kendine has bir tiyatro formatı kullanıyor.

Tamamen karartılmış bir sahne ve siyah bir perde önünde sergilenen şölende sanatçılar, görsel ilüzyonları yaratmada kullanılan floresan kostümler giyiyor. Ultroviyole ışığa duyarlı renklerle boyanmış objeler de, siyah perde önünde yine siyah kıyafetler giymiş ve hareket eden oyuncular tarafından hareket ettiriliyor.

 

'Image Tiyatrosu'nun öyküsü

Alexander Cihar ve Eva Asterova 1989 yılında  kendi düşlerindeki bir tiyatro topluluğunu kurmak için yola çıkarlar. Kafalarındaki düşünceye göre bu ‘’Kara Tiyatro’’ dans, modern caz, çağdaş müzik ve pantomim sentezine dayanan özel bir tiyatro olacaktır.

Bu proje devlet desteğiyle ilk gösterisini 1990’da gerçekleştirir. ‘’Caz Pantomim Öyküleri’’ ‘’Kara Tiyatro’’ ve solo pantomim gösterisinin bir birleşimi olarak, geleneksel pantomim skeçlerinin tümünü, besteci Zdenek’in müziği eşliğinde, Naima’nın caz formasyonuyla canlı olarak sergiler.

Topluluk, 1992 yılında ‘’Caz Pantomim Öykülerine’’ yeni bir yön verir. Mozaik revü ‘’Hayal’’i yazar ve sahneler. ‘’Kara Tiyatro’’ ve pantomim arasında daha sıkı bir bağlantı kurmayı başarır.

1994’ de ‘’Hayal’’i ses ve ışık efektlerini, film gösterimleriyle genişleterek ‘’Gece Uçuşu’’nu tasarlar.

‘’IMAGE’’, repertuarını sürekli güncelleştirir. Geleneksel ifade tarzlarına ek olarak, izleyicilerle bağlantı, dansa yapılan sanatsal yaklaşım, ses ve müzikle çalışma, film gösterimiyle hazırlanan ‘’Kara Tiyatro’’, özel efektlerine, sanatçıların arasındaki işbirliği de katılınca ortaya muhteşem bir gösteri çıkar.

‘’IMAGE Tiyatro’’su, bu güne kadar 6000’den fazla oyun sahnelemiştir. Grup yurtdışında Almanya, İsviçre, Belçika, İtalya, Yunanistan, Kıbrıs, Macaristan, Slovakya, Kore gibi pek çok ülkeye turneye gitmiştir.

Ayrıca ‘’IMAGE Tiyatro’’su çok sayıda saygın kurumun sosyal etkinliklerini oyunlarıyla süslemiştir. (Microsoft, Nokia, Volkswagen, Johnson&Johnson, Motorola, Münih Olimpiyat Salonu'ndaki Bayern Werk AG).

Onbeşyılı aşkın süredir ‘’IMAGE’’ Prag kültür sahnesinde ‘’Kara Tiyatro’’ olarak çok önemli bir yer tutar. Çekoslovaklar kadar yurtdışından Prag’a gelen izleyiciler de ‘’IMAGE Tiyatrosu’’nu yakından tanırlar.

Topluluk Prag’ın tam merkezinde Paris sokağında eski şehir meydanına birkaç adım uzaklıkta bulunan salonlarında gösterilerine devam etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon