İki subay serbest

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin girişindeki arazide yapılan kazı çalışmalarında 3 lav silahı, TNT kalıpları, çok sayıda el bombası, silahlar ve 30'a yakın bomba çeşidi çıktı. Ankara'da 4 ayrı noktadaki kazılara bugün de devam edilecek. İstanbul Merkez Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra adliyeye sevkedilen 6 subaydan ikisi serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 07:36
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı. Gece geç saatlerde ara verilen ve sabah erken saatlerde tekrar başlayan aramalarda, 2 poşet bulundu.

Çalışmalarda iki poşet içinde 3 lav silahı, TNT kalıpları, çok sayıda el bombası, silahlar, çok sayıda fişek ve uzi mermileri bulundu. Ekipler, bulunan el bombalarının seri numaralarının silinmiş olduğunu bildirdi. Silahların sarılı olduğu gazeteler Temmuz 2004 tarihli olduğu bilgisi verildi. Polisin Gölbaşın'daki arazisinde yaptığı kazı çalışmaları durduruldu. Polisin kazı yapılan bölgeyi çevirdiği emniyet şeritleri kaldırılırken, ele geçirilen patlayıcı ve silahların incelenmek üzere İstanbul'a gönderdi.

Yetkililer konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, kazıda kayıp Susurluk silahlarının arandığı biliniyor. Kazıda Susurluk davasına konu olan faili meçhul cinayetlerde kullanılmış silahların da arandığı belirtiliyor.

 

Kazı çalışmaları artırıldı

Arazi arama tarama operasyonu genişletilerek devam ediyor. Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde bulunan Atatürk Evi'nin bahçesini kazmaya başladılar. Gazetecilerin ve vatandaşların emniyet şeridini geçmesine izin verilmezken yol da trafiğe kapatıldı.

Bir diğer kazı çalışmasının da AKP Genel Merkezi'nin yakınındaki Saklıbahçe'de yapıldığı öğrenildi. Aramalarda metal dedektörleri ve dedektör köpekler kullanılıyor. Saklıbahçe, AKP'nin karşısında 150 metre mesafede bulunan bir bölge. Aramalar 30'a yakın polis tarafından gerçekleştiriliyor.

Soruşturma kapsamında Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe'de kazı çalışmaları devam ediyor. AOÇ, Bala ve Mamak kazıları ise yarına ertelendi.

Soruşturma dahilinde, Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharremli köyünde başlatılan kazı çalışmaları tamamlandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Muharremli köyü yakınında emekli öğretmen olduğu belirtilen H.Ö'ye ait arazinin bir bölümünde bugün 16.30 sıralarında başlatılan kazı çalışması, 23.20 sıralarında sona erdirildi.

Herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtilen çalışmalarda, kazılan yerler tekrar iş makineleriyle doldurulurken, emniyet yetkilileri basın mensuplarının ''kazıya devam edilip edilmeyeceği ve ne arandığı'' sorusuna ''yorum yok'' yanıtı verdi.

 

'Şu ana kadar bir şey çıkmadı'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara ve Hatay'da kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Ankara Gölbaşı dışındaki yerlerde ''Şu ana kadar bir şey çıkmadığını'' söyledi.

Atalay, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesislerindeki ''İdareciler Günü'' töreni öncesinde, gazetecilerin ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan kazı çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Tüm kazı çalışmalarının eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiden yola çıkılarak yürütüldüğünü anlatan Atalay, Hatay ve Ankara'daki kazı çalışmalarının sürdüğünü, Ankara Gölbaşı dışındaki yerlerde şu ana kadar bir şey çıkmadığını belirtti. Atalay,Ankara'da bir noktada daha arama yapılacağını kaydetti.

 

İki subay serbest

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak İstanbul Merkez Komutanlığı'nda sorgulanan 6 askeri personel adliyeye sevkedildi. Aralarında Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 5 savcı tarafından sorgulanan subaylardan Kurmay Albay C.H ile Binbaşı E.Ç serbest bırakılırken Albay C.K, Albay M.K, Üsteğmen T.Ö.K ve Üsteğmen M.S tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

 

Sıvas'ta gözaltına alınanların 7'si tutuksuz yargılanacak

Sıvas'ta ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sıvas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi M.A. ile diğer zanlılar H.İ.B, D.G, G.K, M.Ç.Ş, F.Ç. ve İ.T, Cumhuriyet Savcısınca emniyette alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılar Sıvas Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra salıverildi. Bu arada, bozkurt işareti yapan bir grup gencin AKP aleyhine slogan attığı duyuldu. Grup, zanlılar ile akrabalarının uyarısı üzerine slogan atmayı bıraktı.
 

Sıvas'taki operasyon

Sıvas'ta düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan ikisi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Zanlılardan bazılarının, Sıvas'taki Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları öne sürülmüş, suikastin, polisin 2 aydır yaptığı teknik takip ve Ermeni temsilcisine yakın koruma tahsis edilmesi sonucu önlendiği ifade edilmişti.

Zanlılardan daha önceki yıllarda Sıvas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B. ve Bekir Ç. ile Ersin D, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde ele geçirilen 2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve dijital materyalle birlikte İstanbul'a gönderilmişti.
Operasyon kapsamında ayrıca 1 adet ''Hayalet silah'' olarak bilinen Glock marka tabanca ele geçirildiği bildirilmiş, silahın eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin tarafından Sivas'ta ismi belirtilmeyen bir kişiye verildiği öne sürülmüştü.

 

Tuncer Kılınç susma hakkını kullanıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Hasan Gürbüz, ''Tuncer Paşa, avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu gözaltına alındığı için susma hakkını kullanıyor'' dedi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Hasan Gürbüz, müvekkili ile avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun bir an önce adliyeye sevk edilmesi için savcılığa başvurdu.


Buzoğlu'nun el konulan bazı dosayaları geri verildi

Soruşturma kapsamında göz altında bulunan avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun bürosunda el konulan dosyaların bir kısımı iade edildi. Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan ayrılan avukat Hasan Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili Buzoğlu'nun bürosunda el konulan, mesleki çalışmalarına ilişkin dosyaların incelemeye alındığını söyledi. Bu dosyalardan incelenmesi tamamlananların kendilerine iade edildiğini belirten Gürbüz, müvekkilinin de muhtemelen yarın savcılığa sevk edileceğini bildirdi.

 

Göktaş İstanbul'a getirildi

Ankara'da gözaltına alınan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, İstanbul'a getirildi.

Fatih'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen Göktaş'ın avukatları Demet Reçber ve
Ankara'da yakalanan Göktaş'ın avukatlık ofisinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu kişinin ofisindeki aramada, el konulan disketler ve CD'ler arasında bazı müzik CD'leri, resmi ve taşıma ruhsatlı silahına ait mermiler, icra takiplerine ilişkin disketler ve bazı özel hatıraların bulunduğu belirtildi.
Reçber, müvekkilinin emniyetteki işlemleri için savcılıktan 2 gün ek gözaltı süresi verildiğini bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler