Filmler 2'nci el, keyif 1'inci...

Eve hüsranla dönen kısa filmler, "2. El Kısa Film Festivali" ile bu yıl, "Elemiyoruz, Ellemiyoruz" sloganı ile 12-22 Şubat 2009 tarihleri arasında 3. kez izleyiciyle buluşacak. Seçkin jüri kadrosuyla dikkat çeken festival yarışmasında da, ödül alan filmin yönetmenine hayalindeki kısa filmi çekebilmesi için destek olunacak.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

"Elemiyoruz, Ellemiyoruz" sloganı ile 2. El Kısa Film Festivali yeniden yola koyuldu. Bu yıl 12-22 Şubat 2009 tarihleri arasında üçüncüsü yapılacak olan 2. El Kısa Film Festivali'ne, sadece daha önce en az bir kısa film festivalinden hüsranla evine dönen, elenmiş kısa filmler katılabilecek. Böylece 2. El Kısa Film Festivali'ne gönderilen her film festival boyu gösterimde olacak.

 

Yeni yeteneklere destek

Geçen yıllarda olduğu gibi festivale katılacak filmler, oluşturulan 4 farklı kategoride yer alan jüri üyelerince ayrım yapılmaksızın değerlendirilip yönetmenlerine raporlanacak, ardından bu yıl ilk kez uygulanacak bir seçimle aralarından bir tanesine "Övgüye Değer Film" ödülü takdim edilecek. Festival yönetimi, ödül sahibi filmin yönetmenine hayalindeki kısa filmi çekebilmesi için gereken teknik ekip ve donanımı sağlayarak filmin yapımcılığını üstlenecek, filmin tamamlanması için yönetmene 2 gün - 2 saat - 2 dakika - 2 saniye süre verecek. Telif hakkı yönetmende kalacak olan kısa filmin, ulusal-uluslararası 33 kısa film yarışmasına gönderilmesine de ön ayak olacaktır.

"Övgüye Değer Film" ödülü, 22 Şubat'ta Ankara-Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak törenle sahibine verilecek. "İzleyici Özel Ödülü" ise, aynı tarihte izleyiciler tarafından belirlenecek.

 

Jüride yok yok

Festivalin jürisini ise, Türkiye'nin en seçkin yönetmen, oyuncu, kısa filmci, sinema emekçisi ve akademisyenlerinden oluşan 33 kişi oluşturuyor. Buna göre festival jürisinde, Ahmet Uluçay, Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Selim Evci, Ümit Ünal, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Barış Bayraktar, Can Kılcıoğlu, Gökçe Pehlivanoğlu, Ozan Adam, Selcen Ergun, Tan Tolga Demir, Ali Murat Güven, Cem Özer, Hilmi Etikan, Mehmet Ali Arslan, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Selim Demirdelen, Uğur İçbak, Prof.Dr. Bülent Vardar (Marmara Ünv.), Prof.Dr. Işık Özkan (Yeditepe Ünv.), Murat Akser (Kadir Has Ünv.), Doç.Dr. Mutlu Binark (Başkent Ünv.), Doç.Dr. Özcan Yağcı (Başkent Ünv.), Doç.Dr. S.Ruken Öztürk (Ankara Ünv.), Prof.Dr. Seçil Büker (Gazi Ünv.) ve Thomas Balkenhol (ODTÜ) yer alacak.

 

Etkinlikler

Festival boyunca her gün, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gösterilecek 30 filmin yanı sıra etkinliklerle de sinemaseverlerin ilgisi çekilecek. Festival kapsamındaki atölyelerle,
kısa film çekme uğruna karşılaşılan tüm zorlukların nasıl kolayca aşılacağına dair pratik beceriye ulaşılmasını sağlayan için usta isimler bir araya gelecek, düzenlenecek seminerlerle hayalindeki filmi çekmek isteyenler bilirkişilerce filmlerine sihirli bir dokunuş yapılması şansı yakalayacak, gerçekleştirilecek ünlü sinemacıların yer alacağı söyleşi, sergi ve gezilerle de festival farklı bir bakış açısı kazanacak.

Festival çerçevesinde ayrıca, 14 Şubat'ta gerçekleştirilecek açılış partisi- "kısa-film aşkına!", "turkish soundtrack classics party - Eski 45'likler" ve "2.el'de sezon sonu!" başlıklı kapanış partisi olmak üzere sinemaseverler eğlenceyi de birlikte yaşayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler