Gazetelerde Bugün

Gündeme bomba gibi düşen Ergenekon kapsamında yapılan gözaltlarının ardından Ankara'da geçirilen hareketli saatler tüm gazetelerde ilk haber olarak yer alıyor. Olayı "Başkentte sıcak gün" başlığıyla okuyucularına sunan Cumhuriyet gazetesi, konuya büyük yer ayırırken, Posta gazetesi AKP'nin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yaptığı çıkışı manşetine taşıyor.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Cumhuriyet

Başkentte sıcak gün

Komutanların önceki gün 6 saat süren toplantısının ardından dün Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’e askerin “görüş ve değerlendirmelerini” sundu. Erdoğan’la görüşme talebi Başbuğ’dan gelirken Ankara’da Başbuğ’un gözaltılardan duyulan rahatsızlığı Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ilettiği yorumları yapıldı.


HÜRRİYET

72 saatliğine bir belge

Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu'nun evi için verilen 72 saatlik arama kararında akıl almaz suçlamalara yer verildi.


MİLLİYET

Yüz yüze

Kuvvet komutanlarıyla önceki gece 6.5 saat toplanıp açıklama yapmayan Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, bugünkü basın brifingini iptal ettirdi. Başbuğ, Ergenekon'la iligili görüşlerini, dün süpriz ziyarette bulunduğu Erdoğan'a ve Gül'e makamlarında iletti.

 

RADİKAL

Ankara'da sıcak gün

Genelkurmay Başkanı öncek Başbakan'la konuştu, sonra Köşk'e çıktı. Yargıtay Başkanlar Kurulu toplandı, ama açıklama yapmadı. Erdoğan akşam da İçişleri ve Adalet bakanlarıyla görüştü.

 

AKŞAM

Hava kurşun gibi ağır

Emekli generaller ile eski YÖK Başkanı Gürüz'ün gözaltına alınması, eski Başsavcı Sabih Kanadoğlu'nun evinin basılması Başkent'te çok gergin bir süraç başlattı.

 

POSTA

Sıra Baykal'da mı?

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan son gözaltılar sonrası CHP lideri Baykal basın toplantısı düzenleyip "Türkiye'ye alarm vermek istiyorum. Bu gidiş iyi değil" demişti. AKP Grup Başkanvekili Ergün dün Meclis'te basın toplantısı düzenleyip şunları söyledi: "Baykal'ın yaptığı suç, yargı mercileri bunu özel olarak değerlendirmeli. Baykal, niye panik içindesiniz? Yoksa Ergenekon virüsü size de mi bulaştı"

 

VATAN

Bildirisiz gerilim

Ergenekon depremi Ankara'yı sarstı... Komutanlardan sonrayüksek yargı da ayakta. Bildiri yok ama trafik baş döndürücü.

 

BİRGÜN

Hesaplaşma

Ergenekon soruşturmasındaki son dalga, daha önceki operasyonlarda hükümet ile Genelkurmay arasında gözlemlenen anlaşmanın bozulması olarak yorumlandı.

 

SABAH

Ankara'da acil zirve

Ergenekon'da emekli generallerin sorgusu İstanbul amnyetinde sürerken başkentte de güne Erdoğan- Başbuğ- Gül görüşmeleri damgasını vurdu.

 

TERCÜMAN

Gergin saatler

Başbuğ, Gül ile Erdoğan'a, gözaltlarla ilgili görüş ve değerlendirmelerini sundu. Yargıtay Başkanlar Kurulu olağanisti toplandı, duyulan endişe dile getirildi.

 

YENİ ŞAFAK

Paşalar rencide edilmesin talebi

Son gözaltılar başkenti sarstı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, emekli paşalara daha hassa davranılması yönündeki isteklirini Erdoğan ve Gül'e sundu.


ZAMAN

Yargıya baskı yapmayın

Ergenekon terörü örgütüyle ilgili önceki gün yapılan operasyonlar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler