Obama artık bir 'örümcek adam'

ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Barack Obama, çizgi roman "Örümcek Adam"ın son sayısında bir çizgi kahraman olarak yer aldı. ABD'de 14 Ocak'tan itibaren 3,99 dolardan satışa sunulacak sayının satış rekoru kırması bekleniyor.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 08:50
Abone Ol google-news

Küçük bir çocukken "Örümcek Adam" çizgi romanları biriktirdiği bilinen Barack Obama için, Amerikan Marvel Comics şirketi bir jest yaparak, Örümcek Adam'ın son sayısındaki renkli baskı kapağında Obama'nın çizgi resmi kullandı.

Marvel'ın baş editörü Joe Quesada, "kendileri gibi birini" Beyaz Saray'da görmekten duydukları memnuniyeti ifade etmek için Obama'nın yemin törenini, Örümcek Adam'ın son sayısında konu aldıklarını kaydetti.

Bu özel sayıdaki hikaye, Örümcek Adam'ın alternatif kişiliği Peter Parker'ın, Obama'nın yemin töreninde fotoğraf çekerken birbirine tıpatıp benzeyen iki Obama olduğunu fark etmesiyle başlıyor. Kısa süre içinde ABD'nin başkanı olacak kişinin Örümcek Adam'a ihtiyacı olacağına kanaat getiren Parker, basketbol oynayarak gerçek Obama'nın kim olduğunu ortaya çıkarıyor. Kötü basketbol oynayan Obama taklidi ise Örümcek Adam'ın yumruklarına hedef oluyor. Bu durumun ardından Obama, tıpkı basketbolcuların yaptığı gibi yumruk tokuşturarak Örümcek Adam'a teşekkür ediyor.

Obama, daha önce bir konuşmasında, küçükken Örümcek Adam, Conan çizgi romanlarını biriktirdiğini söylemişti. Illinois senatörü Obama'nın internet sayfasında yer alan bir resimde Obama, başka bir çizgi roman kahramanı olan Süpermen'in heykeli önünde görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler