"Yargıya güvenerek beklemek lazım"

Ergenekon davası kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan yeni isimler ve Ankara gölbaşı'nda ele geçirilen bombalar siyasilerin de gündeminde. Adalet Bakanı Mehmet Ali TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturması kapsamındaki yargı sürecini, ''telaşa kapılmadan, endişe etmeden, yargıya güveni sürdürerek beklemek gerektiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 10:57
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'de gazetecilerin ''Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yapılan kazılarda seri numaraları silinmiş el bombalarının ve bazı silahların bulunduğuna'' ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Gelişmeleri ''ilginç'' olarak değerlendiren Toptan, ''İlginç... Yani o nedenle bu yargı sürecini, sağlıklı bir şekilde düşünerek, telaşa kapılmadan, endişe etmeden, yargıya güveni sürdürerek beklemek lazım'' diye konuştu.

 


"Bir tane tabanca, bir kişi deyip geçmemek lazım"


AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Ergenekon soruşturmasının, hem geçmişteki karanlıkları aydınlatmasını hem de geleceği karartmak isteyenlere fırsat vermemesini temenni ettiklerini söyledi.

Ergün, TBMM'de, gazetecilerin, ''Gölbaşı'nda bazı silahlar ve bombalar bulundu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, soruşturmanın devam ettiğini anımsattı.
Bütün bu gelişmelerin, savcıların talimatı ile yapılan işlemler sonucunda ortaya çıkan gelişmeler olduğunu ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
''Gelişmeleri takip etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Ama umarız bu gelişmeler, Türkiye'nin yakın geçmişindeki karanlık kalmış olan noktaların aydınlatılmasına vesile olur. Türkiye'nin geleceğindeki bazı karanlık noktaların oluşmasına da engel olur. Çünkü, her zaman bir ülkenin geleceğini karartmak isteyenler olabilir. Geçmişte de bazı karanlık kalmış olayların olduğunu görüyoruz. Bu soruşturmaların, çalışmaların hem geçmişteki karanlıkları aydınlatmasını hem de geleceği karartmak isteyenlere fırsat vermemesini temenni ediyoruz.''

Nihat Ergün, ''Operasyonu çok basit görenler, özellikle muhalefetten, 'Bir tane silahla darbe mi yapılırmış?' diyenler vardı. Bunu, bu son bulgularla birlikte nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusuna yanıt verirken, muhalefetin siyasi değerlendirmelerini çok doğru bulmadığını söyledi.
 

''Eli silahlı bir kişinin..."

Yargıya intikal eden konular üzerinde, yargılama süreçleriyle ilgili konuşmanın doğru olmadığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:
''Silah, her zaman tehlikeli bir şeydir. Tek bir tane silah bile çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Bir tek bombayla yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet verilebiliyor. Hatırlarsanız, Danıştay saldırısında sadece bir avukat ve bir silah söz konusuydu. Bir avukatın, eli silahlı bir kişinin meydana getirebileceği sansasyonu ve Türkiye'deki gerilimi Danıştay saldırısında çok gördük. Bir tane tabanca, bir kişi deyip geçmemek lazım. Suçlar ve suçluyla her vesileyle mücadele etmek lazım.''

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise aynı yöndeki soru üzerine, herhangi bir değerlendirmesinin olmadığını ifade ederek, ''Zamanı geldiğinde açıklama yapılacak'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise soruları yanıtlamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler