Almanya göçmenleri polis yapıyor

Berlin Eyaleti Emniyet Müdürlüğü, daha fazla göçmen kökenliyi işe almak amacıyla polislik sınavını kolaylaştırıyor. Polis teşkilatına başvuran adayların Almanca bilgisinin dersleri takip edebilecek düzeyde olmasının yeterli olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

Berlin Eyaleti Emniyet Müdürlüğü polislik sınavlarının kolaylaşacağını açıkladı. "Berliner Kurier" ve "Tagesspiegel" gazetelerinde yer alan haberde, Berlin polisinin dil bilgisi nedeniyle daha fazla göçmeni işe almak istediği, çoğu göçmenin zorlu sınavlarda başarılı olamaması nedeniyle yabancı adaylar için sınavları kolaylaştırdığı belirtildi.

Tagesspiegel gazetesi, polis teşkilatına başvuran adayların kusursuz Almanca konuşmaları yerine gelecekte farklı diller bilen ve farklı kültürleri tanıyan adaylara dikkat edileceğini, bunun Alman adaylar için de geçerli olacağını yazdı.

Bu konuda yetkili olan polis müdürü Helmut Stolz, "Berliner Kurier" gazetesine yaptığı açıklamada, polislik mesleğine ilgi duyanların Almanca bilgilerinin, dersleri takip edebilecek düzeyde olmasının yeterli olduğunu söyledi.

Yeşiller Partisi Berlin eyalet meclisi üyesi Bilkay Öney, polis teşkilatının daha fazla göçmeni istihdam etme isteğini olumlu karşıladığını belirterek, adaylarda çok dilliliğin ve çok kültürlülüğün önemli sayılmasının doğru bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Ancak Almancanın uyumun anahtarı olduğunu ve adayların dersleri Almanca olarak takip edebilme yeterliliğinin polis mesleği için yeterli olmayacağını savunan Öney, Berlin polis teşkilatının çok dilli ve iyi eğitilmiş elemanlara ihtiyaç duyduğunu ve kalitenin düşürülmemesi gerektiğini kaydetti.

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Berlin eyalet meclisi üyesi Peter Trapp ise polis memurlarının mahkemelere davalar için temel oluşturan raporlar yazdıklarına ve bu konuda insanların kaderlerinin söz konusu olduğuna dikkati çekerek, eski sınav yönteminin korunması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler