NATO Genel Sekreteri İsrail'e gidiyor

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, "Akdeniz diyaloğu" çerçevesinde İsrail'e giderek çeşitli temaslarda bulunacak.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

NATO Basın Servisi'nin açıklamasına göre NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, 11-12 Ocak'ta, "Akdeniz diyaloğu" çerçevesinde yapılacak olan ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşmelerde bulunacak. NATO Genel Sekreteri, İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmalar Enstitüsü'nde bir konuşma da yapacak.

Jaap de Hoop Scheffer, İsrail'den önce, 10 Ocak'ta Ürdün'ü de ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacak. NATO, İstanbul zirvesinden bu yana "Akdeniz diyaloğu" çerçevesinde Fas, Tunus, Cezayir, Moritanya, Ürdün, İsrail ve Mısır ile temaslarını yoğunlaştırdı.

İttifak, geçen yıl, İsrail ile ortak işbirliği programı imzalamıştı. Geliştirilen işbirliği programı yanı sıra İsrail, ittifak tarafından Akdeniz'de sürdürülen ve terörizme karşı mücadeleyi hedefleyen operasyonlara da katılıyor.

Akdeniz'de, 11 Eylül'den hemen sonra, 6 Ekim 2001'de başlatılan NATO operasyonu (Yoğun Gayret - Active Endeavour) çerçevesinde, deniz trafiği, gemiler ve kargolar, terörle mücadele kapsamında denetleniyor. Akdeniz'in tamamında devriye gezen ittifakın daimi deniz birimleri, şüpheli gemileri durdurarak aramalar yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler