Şaibeli kayıtlar silinmedi

İstanbul Fatih’deki Mimar Sinan Mahallesi muhtarlığında askıya çıkarılan yeni seçmen listesinde, 3 yıl önce yıkılan ve yerinde İstanbul İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatı devam eden eski Karayolları Lojmanları’nda 8 kişi halen seçmen olarak görülüyor. Listedeki 8 kişiden 6’sının 2007’deki genel seçimlere ilişkin seçmen listelerinde bulunmaması ise dikkat çekiyor. CHP Beylikdüzü Belediye Başkan aday adayı Osman Çelikol ise Beylikdüzü’nde kaba inşaatı devam eden bir binada 211 seçmen kaydı yapıldığını tesbit etti.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

Yerel seçimlere ilişkin hazırlanan ve 6 milyonluk fazla seçmen fazlası nedeniyle pazartesi günü ikinci kez askıya çıkarılan seçmen listelerinde de şaibelikayıtlar olduğu ortaya çıktı. Mimar Sinan Mahalle muhtarlığında 26 Kasımda ilk kez askıya çıkarılan listelerde 10 kişi İl Özel İdaresinin Hizmet Binası inşaatının bulunduğu Adnan Menderes Bulvarı 62 numarada kayıtlı görünüyordu. Pazartesi günü askıya çıkan yeni seçmen listesinde ise 2 kişinin kaydı silinmiş olmasına karşın 8 kişinin kaydının korunması dikkat çekiyor. Yeni listede yer alan 8 şaibeli kayıttan 6sının 22 Temmuz genel seçim listelerinde kaydının bulunmamasına karşın yeni listelerde yer almaları adrese dayalı seçmen kaydı sisteminin güvenilir olmadığını ortaya koyuyor. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Hasan Kef, listedeki 8 kişinin daha önce eski Karayolları Lojmanında ikamet ettiklerini belirterek, ikametgâh nakillerini yaptırmadıkları için listelerden çıkarılmadıklarını söyledi.

 

Halk sandığa gömecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, Türkiyenin 29 Marttaki yerel seçimlere partizancahazırlanmış bir listeyle gitmek zorunda bırakıldığını belirterek, İlk kez bir kamu binasının devam eden inşaatında hayali seçmenlere rastlıyoruz. AKP ne yaparlarsa yapsın halk AKPyi sandığa gömecekdiye konuştu. Özyedierler, Mimar Sinan Mahallesindeki sahte seçmenlerle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını da söyledi. .

CHP Beylikdüzü belediye başkan aday adayı Osman Gürcan Çelikkol, Beylikdüzü Sahil Mahallesinde 60 dairelik bir binada 211 kişinin kayıtlı göründüğünü söyledi. Çelikkol, seçim hazırlıkları kapsamında geliştirdikleri bir bilgisayar sistemi sayesinde sahte seçmenleri tespit ettiklerini belirterek, Gerekli birimlere itiraz ettik. Mesela bir dairede 48 seçmen görünüyor. Fatih Mahallesinin 13 bin 600 nüfusu var bunun 12 bini seçmen gözüküyor diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler