Obama, istihbarat ekibini açıkladı

ABD'de 20 Ocakta başkanlık görevini devralacak olan Barack Obama, istihbarat ekibini açıkladı.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 17:01
Abone Ol google-news

Seçilmiş Başkan Barack Obama, ABD'nin Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevine Emekli Amiral Dennis Blair'i ve ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın başına da daha önce basına sızdığı gibi Leon Panetta'yı getireceğini duyurdu. Panetta, ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton döneminde Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı.ABD'nin Pasifik'teki güçlerinin komutanı olarak görev yapmış olan Dennis Blair, ülkedeki bütün istihbarat birimlerinin en başında yer alacak ve her biri arasındaki koordinasyondan sorumlu olacak. Blair, Beyaz Saray'da görev aldıktan sonra Obama'ya istihbarat konusundaki gelişmeleri günlük olarak rapor edecek.

ABD'de bu pozisyon, 11 Eylül saldırılarından sonra, Başkan George W. Bush tarafından oluşturulmuştu. Amaç, istihbarat toplayan birimler arasında koordinasyon sağlanmasıydı.
Blair ve Panetta'nın, göreve başlamak için Senato onayı alması gerekiyor. Panetta'nın CIA Başkanlığı görevi için düşünüldüğü bu hafta başında basına sızmıştı. İstihbarat konularındaki tecrübesizliği ve kuruma dışardan yapılan bir atama olacağı için bazı çevrelerden itirazlar yükselmesine karşın Obama, bu tercihini değiştirmedi.

Obama, atama açıklamasını yapacağı basın toplantısını açarken ise, ekonomik duruma değindi ve işsizlik oranının, Aralık ayında 524 bin iş kaybıyla beraber yüzde 7,2 gibi rekor bir düzeye ulaşmasının, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana işsizlik konusunda en kötü durum olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler