Gül'den 'İnönü Zaferi' mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1. İnönü Zaferi'nin savaşın kritik bir aşamasında kazanıldığını belirterek, "Bu zafer, düzenli ordunun gücünü ve milletimizin vatanına sahip çıkma kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 18:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1. İnönü Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gül mesajında Türk milletinin, Yüce Atatürk önderliğinden yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterdiğini kaydetti.

Batı cephesinde elde edilen 1. İnönü Zaferi'nin nihai zafere giden süreçte Türk ordusuna ve milletine moral ve güç verdiğini belirten Abdullah Gül, "İstiklal Savaşı'nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele dünyada büyük yankı uyandırmıştır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül mesajında şunları kaydetti:  "Milletimiz, Yüce Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği sergilemiştir. 1. İnönü Zaferi 'Savaş'ın kritik bir aşamasında kazanılmıştır. Bu zafer, düzenli ordunun gücünü ve milletimizin vatanına sahip çıkma kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir.  Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir. İstiklal Savaşı'nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur. Böyle anlamlı günleri, aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve bugünlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız. Bizlere bu vatanı emanet eden atalarımıza karşı en büyük görevimiz aynı şuurla ülkemize sahip çıkmak ve geleceğe daha güçlü bir Türkiye taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. 1. İnönü Zaferi'nin yıldönümünde Büyük Atatürk'ü, Batı cephesi komutanı İsmet İnönü'yü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler