7'nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Bu yıl ''Özgürlük Emek İster'' temasıyla gerçekleştirilecek 7'nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1 Mayıs Salı günü başlayacak.

Yayınlanma: 26.04.2012 - 09:39
Abone Ol google-news

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eşzamanlı olarak düzenlenecek ve 7 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek festivalin ilk üç gününde adı emek filmleriyle özdeşleşen İngiliz yönetmen Ken Loach'un birçok filminin senaryosuna imza atan usta Britanyalı sinemacı Paul Laverty, İstanbul'daki etkinliklere katılacak.

Festival kapsamında, bu yıl 20'si uluslararası, 37'si yerli olmak üzere toplam 57 film gösterilecek.

Borusan Müzik Evi, yarın ''Trio Raro'' konserine ev sahipliği yapacak. Zeynep Keleşoğlu, Beste Tıknaz ve Onur Özkaya'dan oluşan topluluk, Avusturyalı besteci Bernhard Jestl'in kendileri için bestelediği ''Präludium&Fugue'' adlı eserini dünyada ilk kez seslendirecek.
Sevil Ulucan Weinstein ve piyanist Gülnare Şekinskaya, yarın Akbank Sanat'ta Brahms, Ravel, Rachmaninov ve Wieniawski'nin eserlerini sanatseverlerle paylaşacak.

Afro-Peru kültürünü yansıtan şarkıcı Susana Baca, Avea sıra dışı konserleri kapsamında, yarın Aya İrini Müzesi'nde sahne alacak. Susana Baca, 2002 yılında yayınladığı Lamento Negro albümüyle Latin Grammy ödülü kazanmıştı.

''Bach Before & After'' konserleri serisinin nisan programında, müzikseverler yarın Vladimir Rejlek-Jaroslav Tuma'nın orgdaki ustalığını Saint Antuan Kilisesi'nde dinleme fırsatı bulacak. Programda, Barok müziğin Bach, Vivaldi, Telemann, Pachelbel gibi en büyük ve en popüler bestecilerinin eserleri yer alıyor.

Bossanova, soul, caz ve popu harmanlayan son albümü Magnetism'i 2009 yılında çıkaran Ive Mendes, yarın ve 28 Nisan Cumartesi akşamı İstanbul Jazz Center'da konser verecek.
İsveçli caz müzisyeni Ida Sand, yarın Salon İKSV'de gospel, soul ve caz müziğin birlikteliğini içeren şarkılarını müzikseverlerle paylaşacak. Erkin Koray, yarın akşam Ghetto sahnesinde olacak.

ODTU Türk Halk Bilimi Topluluğu Mezunları'nın kadın sorunlarını ele alan ''Gam ile Yoğruldu Mayalarımız'' gösterisi, 28 Nisan Cumartesi akşamı İş Sanat'ta gerçekleştirilecek.

Sanatçı Ebru Gündeş, 28 Nisan Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak. İngiliz indie-rock topluluğu Mystery Jets, yeni albümlerinden şarkılarla 28 Nisan Cumartesi akşamı Salon İKSV'de olacak.

Borusan Müzik Evi'nde ''Modern Diyaloglar''

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 30 Nisan Pazartesi günü Sascha Goetzel şefliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Mezzosoprano Anna Lapkovskaja, konserde Berlioz'un ''Yaz Geceleri'' başlıklı şarkı dizisini seslendirecek.
CRR Konser Salonu'nda 2 Mayıs Çarşamba akşamı, Toros Can, müziksevenlere piyano resitali sunacak.

Borusan Müzik Evi, ''Modern Diyaloglar'' konserinde, 2 Mayıs Çarşamba akşamı viyoloda Burcu Tuna, piyanoda Oytun Eren'i ağırlayacak. Konserde, bazı ünlü yerli ve yabancı bestecilerin eserlerinden birer seçki sunulacak.

Türkiye'nin sayılı gitaristleri arasında yer alan Gür Akad, 2 Mayıs Çarşamba akşamı İstanbul Live'da sevenleriyle buluşacak.

''Borusan Classical Series - Ensemble Architek'Türk: Dostum Ravel'' konseri, 3 Mayıs Perşembe akşamı Borusan Müzik Evi'nde gerçekleştirilecek. Topluluk, konserde Maurice Ravel'in bestelerinden oluşan bir program sunacak.

Etkileyici iki müzik türü olan flamenko ve klasik Hint müziğini bir araya getiren Indialucia, 3 Mayıs Perşembe akşamı CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

''Gerçek Hayattan Alınmıştır'' 28 Nisan'da Kumbaracı50'de

Ferenc Karinthy'nin dokunaklı komedisi ''Peynirli Yumurta'', yarın Müjdat Gezen Tiyatrosu Savaş Dinçel Sahnesi'nde sergilenecek.

Donkişot Tiyatro, Francis Veber'in ''Münasebetsiz'' adlı oyunu ile yarın Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak. Çetin Akcan tarafından sahnelenen oyunda Zafer Algöz, Seda Akman, Melih Ekener, Hidayet Erdinç, Kerem Fırtına ve Ekran Pekbay rol alıyor.

Haklı ile haksızın, görülen ile gerçeğin arasındaki çizgiyi ve insanların hayatta var olabilmek için neler yapabileceğini gösteren komedi oyunu ''Kim Kime Dum Duma'', yarın Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde seyirciyle buluşacak.

''Tiyatro Kumpanyası'', Genco Erkal'ın Can Yücel şiirlerinden uyarladığı ''Can'' oyununu, 28 Nisan Cumartesi günü Akbank Sanat'ta sergileyecek.

Uzun zaman sonra bir araya gelen bir adam ve annesi, yolluk niyetine anlatılan hikayeler, sırlar ve gerçek üzerine sarsıcı bir oyun olan ''Gerçek Hayattan Alınmıştır'', 28 Nisan Cumartesi günü Kumbaracı50'de sahnelenecek.

Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter'in rol aldığı ''Aşk Mektupları'', 28 Nisan Cumartesi akşamı Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Ahmet Taha'nın yazdığı, Yakup Gökçen'in yönettiği ''O'nu Beklerken'', 28 Nisan Cumartesi günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, 28 Nisan Cumartesi günü Dostlar Tiyatrosu'nun oyunu ''Kerem Gibi: Nazım Hikmet'le 35 Yıl''a ev sahipliği yapacak. Genco Erkal bu oyunla tiyatro sahnesinde Nazım Hikmet'in şiir dünyasından izlenimleri, ozanın yaşamı, şiirleri ve görüntüleri aracılığıyla anlatıyor.

Masallara tersten bakan ''Masallar Çıldırmış Olmalı''


Ahmet Mümtaz Taylan yönetiminde yeniden sahnelenen ''Keşanlı Ali Destanı'' adlı oyun, 28 Nisan Cumartesi günü Kozytağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde olacak.

Dot/Dotmarsta Salonu'nda da 29 Nisan Pazar günü ''Orphans/Öksüzler'' oyunu sahnelenecek.

The Club'da 29 Nisan Pazar günü oynanacak ''Masallar Çıldırmış Olmalı'' masallarda anlatılan naif, şirin külkedisi figürünün farklı olabileceğini anlatıyor.

İnsan kaçakçılığına ilişkin ''Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi'' oyunu, 2 Mayıs Çarşamba akşamı Tiyatro Kedi Şişli Black Out Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.
Müzikli oyun ''Burası Kapalıçarşı'', 3 Mayıs Perşembe akşamı İSOV Meslek Eğitim Kompleksi'nde sahnelenecek.

Devlet ve Şehir Tiyatroları

Devlet Tiyatroları'nda bu hafta sergilenecek oyunlar ise şöyle:
Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde ''Anita'nın Aşkı ya da Antigone New York'ta'', Cevahir Sahneleri'nde ''Ölüleri Gömün'', ''Birdy'' ve ''Aşkın Sıradanlığı'', Küçük Sahne'de ''Kontrabas'', Küçük Çekmece Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde ''Bedensiz Kadın'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de ''Michelangelo''.

Tiyatroseverler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise şu oyunları izleyebilecek:

Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Perşembenin Hanımları'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Nekrassov'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde ''Toros Canavarı'' ve ''Lüküs Hayat'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Dullar'', Ümraniye Sahnesi'nde ''İstanbul Efendisi'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Hedda Gabler'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''İntiharın Genel Provası''.

Aile eğlencesi


15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 3 Mayıs Perşembe günü başlayacak. Festival kapsamında aynı gün Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Scott Land Marionettes'in her yaşa yönelik ''İplerle Varyete'' ve Compagnia Walter Broggini'nin büyüklere yönelik ''Solo'' gösterileri sergilenecek. Festival, 13 Mayıs 2012'ye kadar devam edecek.

Mickey, Minnie, Donald ile Goofy, Ariel, Sebastian ile Ursula, Yasmin, Aladdin'le Cin, Woody, Buzz ve Jessie'nin de aralarında bulunduğu 25'den fazla Disney yıldızının yer aldığı ''Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'', 27-28-29 Nisan ve 2-3 Mayıs günlerinde Trump Towers Mall'da sergilenecek.

Çocuklar, 28 Nisan Cumartesi ve 29 Nisan Pazar günleri Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ''Bremen Mızıkacıları''nı, Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde ''Gorillerle Dans''ı ve ''Karagöz Lunaparkta''yı, 28 Nisan Cumartesi günü Mavi Uçurtma Sahnesi'nde ''Çılgın Nuri ve Tembel Kamber''i, Maltepe Grandhaus Karya'da ''Karagözüm İki Gözüm''ü, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ''Külkedisi Sindrella'yı, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ''Caillou ve Arkadaşları Musical Show''u, Fulya Fuar-Sanat Merkezi'nde ''Mozart ve Perileri''ni; 29 Nisan Pazar günü Mavi Uçurtma Sahnesi'nde ''Deli ile Veli''yi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde de ''Pinokyo''yu izleyebilecek.

''Ondört Usta Bir Sergi'' 28 Nisan'da Artisan'da

Artisan Sanat Galerisi'nde 28 Nisan-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında ''Ondört Usta Bir Sergi'' başlığıyla bir karma sergi düzenlenecek. Sergi, Alaattin Aksoy, Avni Arbaş, Albert Bitran, Şükriye Dikmen, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Leyla Gamsız, Ferit İşcan, Fikret Moualla, Komet, Mübin Orhon, Remzi Raşa, Burhan Uygur ve Adnan Varınca'nın resimlerinden oluşuyor.

Jean-Jacques Rousseau'nun üç yüzüncü doğum yılı dolayısıyla Notre Dame De Sion'da düzenlenecek ''Rousseau ve Türkiye - Düşler ve Kuramlar'' sergisi, 2 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ekavart Gallery, sanatçı Claire Arkas'ın ''Yaşam Arşivi'' isimli solo sergisine, 3-24 Mayıs 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Turgut Yüksel'in 1 Mayıs Salı günü Karşı Sanat Çalışmaları'nda başlayacak ''Tarihte Bugün'' sergisi, 15 Mayıs 2012'ye kadar ziyaretlere açık olacak.

Ayşe Özen'in ''Affet Beni Afro@dit Teknoloji'' adını verdiği sergisinde yer alan resimlerde, yeni algılama deneyimlerinin, günümüz görsel kültürünü çevreleyen imaj hegemonyasının, tüketimin ve yozlaşmış klişelerin kimi zaman mizahi, kimi zaman ironik sorgulamaları dikkati çekiyor. Olcay Art'taki sergi, 3-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Barış Kara'nın ''Unutmadığım Şeyler Var!'' adlı resim sergisi 1 Mayıs Salı günü Galeri Eksen'de açılacak. Sanatçının beş yılı aşkın süredir yaptığı ''Masal Sakinleri'' adlı serinin devamı niteliğindeki yeni çalışmalarının yer alacağı sergi, 13 Mayıs 2012 tarihine kadar Galeri Eksen Nişantaşı adresinde görülebilecek.

Juan Botella Lucas'ın ''Yedi Uyurlar (iken)'' sergisi İlayda'da

Genç kuşak çağdaş ressamlar arasında, özgün figürlü resimleriyle farklı bir yere sahip olan, kendine özgü resim dili ve sıra dışı bakış açısına sahip Barış Cihanoğlu'nun ''Feromon Etkisi'' isimli kişisel sergisi, 3-31 Kasım 2012 tarihleri arasında İlayda Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

28 Nisan-16 Haziran 2012 tarihleri arasında Piatworks Tophane'de gerçekleştirilecek Juan Botella Lucas'ın son dönem çalışmalarını içeren ''Yedi Uyurlar (iken)'' sergisi, yaşamın akıl dışı yanları ile ilgili olağan dışı karmaşık ve bazen kafa karıştırıcı çalışmalarla izleyiciyi düşünmeye, öz eleştiri yapmaya ve rasyonel düşüncenin yeniden üretilmesine davet ediyor.

Semih Zeki'nin, 3-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Artgalerim Nişantaşı'nda gerçekleştirilecek ''Tehdit'' sergisinde, zeki, doğayı ve mimari konstrüksiyonu iç içe kullanarak, insanın parçası olduğu doğa ile olan ilişkisini irdelemeyi, günümüz insanının farkına varamadığı çıkmazı, farklı bir anlatım dili ile göstermeyi amaçlıyor.
Ercan Sert'in ''Mahrem-i Esrar'' sergisi, 27 Nisan-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Doruk Sanatevi'nde resim sevenlerle buluşacak.

Sahir Abacı'nın ilk kişisel fotoğraf sergisi ''Birinci Harman'', sanatçının 2005–2010 yılları arasında çalıştığı farklı proje ve konulara ait fotoğraflardan oluşuyor. Sergi, 28 Nisan-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde açık olacak.

Bali Müzayede'nin Şerif Renkgörür, İbrahim Safi, Ahmet Uzelli, İbrahim Balaban, Nuri İyem gibi ressamların eserlerini içeren ''İlkbahar Müzayedesi'', 29 Nisan Pazar günü Grand Hyatt Hotel'de gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler