Ahmedinejad ve Chavez, İsrail'in saldırılarına karşı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki insanlık trajedisi konularında fikir teatisinde bulundu.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 10:04
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve  Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez İsrail'in Gazzeye yönelik saldırılarını telefonda görüştü. Ahmedinejad ve Chavez, İsrail'in çocuk, kadın, yaşlı, savunmasız, masum Filistinlileri öldürmesi ve yaralamasını kınayarak, uluslararası toplumun İsrail'e karşı harekete geçmesini istedi.

Ahmedinejad ve Chavez, İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım konularında liderler düzeyinde uluslararası toplantı yapılmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Filistin halkının, İsrail işgali ve saldırlarına karşı direnişini öven liderler, "Filistinlilerin, siyonist İsrail karşısında zafere ulaşacağına olan inançlarını" ifade etti. Ahmedinejad'ın görüşmede ayrıca, İsrail'in Caracas Büyükelçisi ile bazı diplomatları sınır dışı eden Chavez'e teşekkür ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler