'Saldırılar yoğunlaşacak!'

Dünyadan gelen 'ateşkes' mesajlarını dikkate almayan İsrail kanlı saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in Gazze'ye havadan bildiri attığı açıklandı. Filistinli yetkililerden alınan bilgiye göre bildiride şu not yazıyor: Saldırılar yoğunlaşacak...

Yayınlanma: 10.01.2009 - 10:38
Abone Ol google-news

İsrail Gazze'ye havadan bildiri attı. Hava kuvvetlerinin attığı bildirilerde, "Saldırılar yoğunlaşacak... Teröre karşı savaşta yeni aşamayı başlatmak üzereyiz" ifadesi kullanıldı.

Haman Gazze'ye yabancı askeri birlik istemiyor

Hamas örgütü, Gazze Şeridine uluslararası gözlemci veya yabancı askeri birlik yerleştirilmesini istemediğini açıkladı. Hamas siyasi lideri Halid Meşal'in de katılımıyla Şam'da bugün yapılan, Suriye destekli çeşitli Filistinli grupların temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından açıklama yayımlandı.

Açıklamada, Hamas'ın daha önce dile getirdiği talepler yinelendi. Bunlar arasında, "İsrail saldırılarını derhal durdurmalı, Gazze Şeridindeki askerlerini tümüyle çekmeli, ablukayı kaldırmalı ve tüm sınır geçişlerini açmalı" şeklindeki talepler yer aldı.

Bu açıklama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, çatışmaların sona ermesi için Hamas'ı anlaşmaya davet etmesinin ardından geldi.

Öte yandan; Gazze Şeridi'ndeki bir İsrail tankından açılan ateşte 8 Filistinli öldü. Açılan ateşin, Cebaliye mülteci kampında bir sokağa isabet ettiği, ölen 8 kişinin aynı aileden olduğu sanılıyor. İsrail ordusu konuyla ilgili açıklama yapmadı. Bu arada Filistinli militanların İsrail'in güneyine düzenlediği roket saldırısında bir kişinin yaralandığı bildirildi. İki haftadır devam eden saldırılarda 800'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

 

Filistin kayıtlarına göre ölü sayısı 854

Filistin acil yardım servislerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 854'e çıktı. Gazze Şeridi Acil Yardım Servisi Başkanı Muaviye Hasaneyn, yaptığı açıklamada, bölgede yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısının 854'e çıktığını söyledi.
Ölenlerden 270'inin çocuk olduğunu belirten Hasaneyn'e göre saldırılarda 3 bin 940 kişi yaralandı. Hasaneyn, ''Cebaliye ve Beyt Lahya'da akşam saatlerinde yeni cesetler bulundu'' dedi. En şiddetli çatışmaların çıktığı Cebaliye ve Beyt Lahya, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunuyor.

İsrail'e göre 550'den fazla Filistinli militan öldürüldü

İsrailli bir üst düzey askeri yetkili, Gazze'ye düzenlenen hava ve kara saldırılarında 550'den fazla Filistinli militanın öldürüldüğünü söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkili, İsrailli üst düzey bir subayın bir brifingde verdiği bilgiye göre, 27 Aralık'ta başlayan bombardımanlarda yaklaşık 250 Filistinli militan öldürüldüğünü kaydetti. Yetkili, 3 Ocak'ta başlayan kara harekatında da 300 Filistinli militanın öldürüldüğünü bildirdi.

 

'Gazze saldırıları müzakereler için son şansı öldürdü'

Hamas'ın Suriye'de sürgündeki siyasi büro şefi Halid Meşal, Gazze saldırılarının İsrail ile uzlaşma ve müzakereler için şon sansı öldürdüğünü belirtti. Meşal, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları ''soykırım'' olarak nitelendirdi ve kınadı. İsrail'in saldırılarının başarısız olduğunu, çünkü Hamas'ın hala İsrail'e roketler fırlattığını belirten Meşal, ''Müzakereler ve uzlaşma için son şansı bitirdiniz. Şu anda direnişin en zor anlarını yaşıyoruz. Filistin'de ve Arap sokaklarında başka bir intifada istiyoruz''dedi. Halid Meşal, İsrail'le ilişkileri olan Arap ülkelerinden ''saldırıları durdurun yoksa sizinle ilişkimizi keseceğiz'' demelerini istedi.

İsrail'in saldırılarını sona erdirmemesi durumunda Hamas'ın ateşkes düşünmeyeceğini kaydeden Meşal, ''Önce İsrail saldırıyı durdursun, geçişleri açsın, o zaman itidal konusuna bakılabilir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler