Gürsel Tekin, Topbaş'a sert çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, bir gazeteciye CHP ile ilgili ''Ahlaksız'' dediğini belirterek, ''Sayın Topbaş'ın artık bundan sonra 'Sayın'ını kaldırmak istiyorum. Bunu ispatlayamazsa ona İstanbul'u dar edeceğim'' dedi.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 13:25
Abone Ol google-news

Partisinin Bahçelievler Belediye Başkan adayının açıklandığı basın toplantısında konuşan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, partililere seslenerek, seçmende 1989'daki gibi partiye sahip çıkma havası bulunduğunu, 30 Mart sabahı İstanbul'da CHP bayraklarının görüleceğini savundu.

İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, partisinin Bahçelievler adayının Mimar Saffet Bulut olduğunu açıkladı. Seçimlere 2.5 ay kalmasına rağmen, hala İstanbul'un sorunlarını tartışamadıklarını dile getiren Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bu tartışmadan kaçındığını söyledi.

Gürsel Tekin, sözlerine şöyle devam etti: ''Sayın Topbaş'ın artık bundan sonra 'Sayın'ını kaldırmak istiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi geleneğinden gelmeyiz. Biz hangi terbiye içinde büyüdüğünü biliriz. Sayın Topbaş, dün bir gazeteci arkadaşa CHP ile ilgili 'ahlaksız' demiş. Bunu ispatlayamazsa ona İstanbul'u dar edeceğim, dar... Biz Anadolu çocuğuyuz, ahlaksızlığın ne olduğunu biliriz. Ahlaksız, hak yiyendir, rüşvet alandır, yolsuzluk yapandır, fakir fukaranın hakkını yiyendir. Sayın Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi'ne de bakalım, senin partine de bakalım. Eğer gerçekten dediğiniz gibi ahlaksızlık söz konusuysa, bunun gereğini yapmazsam İstanbul İl Başkanı olarak haysiyetsiz adamım. Sen haddini bileceksin. CHP'ye dil uzatacak adamın... Dilim varmıyor, ama inanıyorum ki siz gereğini yapacaksınız.''

İstanbul'un sorunları

İstanbul'un trafik ve alt yapı sorunları olduğunu, bunları tartışmak istediklerini belirten Tekin, ''Kaçmayacaksınız. Nereye kaçarsanız sonuna kadar peşinizden geleceğiz'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın 2002 yılında yolsuzluğu bitireceğini, yasakları kaldıracağını, fakir fukaranın hakkını yiyenlerden hesap soracağını, hortumları keseceğini söylediğini ancak bunların hiçbirini yapmadığını ifade eden Tekin, ''Hortumları kesti, ama parti genel merkezine bağladı'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler