"İnsan geçmişini değiştiremez"

Kitap ve belgesellerinde Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı düşüncelere yer verdiği belirtilen Başbakanlık Danışmanı Kemal Öztürk "Ne Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yaptım, ne de laiklik karşıtı bir eylemde bulundum" dedi.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 15:34
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Danışmanlığı'na atanan Kemal Öztürk,  bazı basın organlarında hakkında çıkan haber ve köşe yazılarını yazılı açıklamayla yanıtladı. 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı olduktan sonra çıkan haberlerin tümünün beş yıl aradan sonra Başbakan ile çalışmaya başlamasıyla birlikte arşivlerden çıkartılıp tekrar haberleştirildiğini belirten Öztürk, "Haberlerin en önemlisi bir mizah kitabıyla ilgilidir" dedi. Takma adla yazdığı "Bir Garip Oğlanın Hikayesi" isimli mizah kitabının hiçbir zaman yayınlanmadığını, satılmadığını ve piyasaya çıkmadığını kaydeden Öztürk şöyle dedi:

"Matbaadan çıktığı anda verilen toplatma kararıyla tüm kitaplara el konuldu ve edildi. Kitabın bazı sayfalarının fotokopileri beş yıl önce bilinmeyen kişilerce basın yayın organlarına gönderildi ve buradan yapılan eksik ve kasıtlı alıntılarla adeta 'laiklik karşıtı' bir imaj üretilmeye çalışıldı."

Kemal Öztürk "Laikleri şişe geçirmek" ifadesinin kendisine ait olmadığını da "Kitabın içindeki hikayelerin hayali kahramanlarının birbirleriyle kavga ederken sarf ettikleri sözler bana ait sözlermiş gibi beş yıl boyunca sürekli yazıldı" diye açıkladı. Kemal Öztürk şöyle dedi:

"-Hiçbir zaman 'laikleri şişe geçirmek' gibi saçma ve mantıksız fikirlere sahip olmadım. Ne Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yaptım, ne de laiklik karşıtı bir eylemde bulundum.

-Hukuk sistemimiz bir suçun üzerinden beş yıl geçtikten sonra onu sicilden silerken, bazı medya organları 16 yıl geçmesine rağmen hala beni suçlu ilan etmekten vazgeçmedi. Ancak bugün hukuk nezdinde tertemiz bir sicile sahibim.

-Bugün yaptığım işimle ilgili her türlü eleştiriye açığım ve hataları düzeltmekten imtina etmem. Ancak insan geçmişini değiştiremez.

-Anayasanın temel ilkelerine bağlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ülkem ve milletime faydalı olmak için onurumla çalışıyorum.

-Onlarca kez ve 5 yıl boyunca aynı şekilde tekrarlanan haberleri yeniden tekzip ettiğim için mesleğim olan gazetecilik adına üzgünüm."

Öztürk'ün açıklamasında sözettiği "Bir Garip Oğlanın Hikayesi" adlı kitabın gerçek adı ise "Rahmetli, Bir Garip Oğlanın Hikayesi" idi. Buradaki "rahmetli" sözüyle Atatürk'ün kastedildiği belirtilmişti. Öztürk bu kitapta Cumhurbaşkanına hakaretlerden dolayı hapis cezasıyla cezalandırılmış, cezası ertelenmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler