'Sicil affı' Meclis gündeminde

Geçen hafta Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edilen sicil affıyla ilgili düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek. Çarşamba günü görüşülmesi beklenen tasarı karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını içeriyor.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu haftaya, görüşmelerine geçen hafta başlanan Tapu Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile başlayacak. Tasarı, 'Tapu sicil muhafızları veya memurları" ibarelerinin "tapu sicil müdürü veya tapu sicil görevlileri" olarak değiştirilmesini öngörüyor. Genel Kurul'da Tapu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının ardından ise kamuoyunda sicil affı olarak bilinen tasarı ele alınacak.

Tasarı, karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını öngörüyor. Tasarı, ödeme tarihi, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da kullandığı nakdi, gayri nakdi kredinin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ya da bulunmayan gerçek kişiler ile kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları, söz konusu borçların yasanın yürürlük tarihinden önce veya yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, borcun tamamının ödenmesinin ardından Merkez Bankasında tutulan kayıtların silinmesini içeriyor. Merkez Bankası'nca kayıtların silinmesinden sonra, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtlar dikkate alınmayacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise, 15 Ocak Perşembe günü Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik tasarısı da 15 Ocak Perşembe günü görüşülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler