Kitap Fuarı sürüyor

Çukurova Kitap Fuarı ikinci gününde devam ediyor. 187 yayınevinin katıldığı, 9 gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 86 etkinlik düzenlenecek, imza günlerinde yaklaşık 350 yazar okuyucularla buluşacak. Cumhuriyet yazarlarından Ataol Behramoğlu, Şükran Soner ve Alper Akçam da okuyucularıyla buluşan yazarlar arasındaydılar.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 13:41
Abone Ol google-news

Çukurova 2. Kitap Fuarı sürüyor. Fuarın ikinci gününde Cumhuriyet yazarlarından Ataol Behramoğlu, Şükran Soner ve Alper Akçam kitaplarını imzaladı. 68'liler Birliği Vakfı'nın düzenlediği “Yaşanan dünya ve Türkiye gündemine 68 gözüyle bakmak” isimli söyleşiye Şükran Soner, Çetin Yiğenoğlu ve Erhan Yıldırım katıldı.

Panelde konuşan Ali Can Özcan 68 ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi. Panelde söz alan gazetemiz Adana Temsilcisi Çetin Yiğenoğlu, 68 hareketinin üniversite kampüslerinde, sokaklarda gençlik eylemleri olarak kendini gösterdiğini söyledi. Yiğenoğlu, “Türkiye'de 1968'in ilk boykotu ilahiyat fakültesinde türban nedeniyle çıkmıştır. Aydın, demokrat ve solcu gençlerin hareket ve eylemleri ise ülkenin geleceği adına yapılmıştır. Dönekler duruşlarını bozmasaydı Türkiye şu anda başka bir ülke olurdu” dedi.

Prof. Dr. Erhan Yıldırım, dünyada kuşak ismini alan tek hareketin 68'lilerin yaptığı hareket olduğunu söyledi.

Gazetemiz yazarı Şükran Soner, “İnsanlar düzeni sorguluyor. Artık küreselleşme masalları bitmiştir. Emperyamlizme karşı dün olduğu gibi bugün de kiteler sessiz kalmamalıdır. Bugün 68'lilerin eski örgütlülüğü yok ama önemli bir gelenek yaşatılıyor” dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası'nın düzenlediği ve Çetin Yiğenoğlu'nun yönettiği, “Kimlik Sorunu” başlıklı panelde ise Ragıp Zarakolu ve Ali Sait Çetinoğlu konuştu.

Cumhuriyek kitap kulübü standından Server Tanilli, Ataol Behramoğlu, Şükran Soner ve Alper Akçam kitaplarını imzaladı. Fuarının bugünkü bölümünde ise Cumhuriyet yazarı Tanilli, “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu panelde konuşacak, yine çok sayıda yazarla birlikte kitaplarını imzalayacak, okurlarla söyleşecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler