Yunanistan, Türkiye'yi karalamaya devam ediyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Atina'da yayımlanan bir gazeteye verdiği demeçte, "Ege'de onlarca yıldır süregelen durumun kabul edilemez olduğunu" söyledi. Yunanistan'ın uluslararası normları hiçe sayarak kendine göre düzenlediği FIR hattının Türkiye tarafından sürekli ihlal edildiğini belirten Bakoyanni Yunanistan'ın tezlerini tüm gücüyle savunacağını belirtti.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 14:35
Abone Ol google-news

Atina'da yayımlanan To Vima gazetesine demeç veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni  "Türkiye'nin Yunan hava sahası ile Atina FIR hattı içindeki ihlallerine ne yazık ki son vermediği" ifadesini kullanarak, "Uluslararası organizasyon, NATO ve AB'nin konu hakkında bilgilendirilmelerinin anlaşılır ve kaçınılmaz olduğunu" savundu.

Bakoyanni, "Bu şekilde Türkiye'nin tavrının yalnızca Yunanistan tarafından değil uluslararası toplum tarafından da değerlendirildiğini" söyledi. Bakoyanni, "Yunanistan'ın Türkiye'nin tavrını her gün değerlendirdiğini" belirttiği açıklamasında, "Türkiye'nin tavrının Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesi yönündeki siyasi iradeye ilişkin açıklamalar ile tezat oluşturduğunu" iddia etti.

"Uluslararası hukuk kural ve ilkelerinin ihlalinin gözle görülür nitelikte olduğunu" söyleyen Bakoyanni, "Tüm gücümüzle tezlerimizi savunacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin AB perspektifi konusuna da değinen Bakoyanni, "Türkiye'nin AB perspektifinin AB ilke ve değerleri temelinde tüm ortaklarca değerlendirilmekte olduğunu" söyledi.

"Türkiye'nin AB perspektifinin, sorumluluklarını yerine getirmesi şartıyla, Yunanistan tarafından istikrarlı şekilde desteklediğini" belirten Bakoyanni, "Geriye kalan, Türkiye'nin siyasi iradesini göstermesi ve sözlerden eyleme geçmesidir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler