Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi açıldı

Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

Yayınlanma: 05.05.2012 - 14:42
Abone Ol google-news

Dumlupınar Mahallesi'nde kurulan ve Kadıköylülere ücretsiz hizmet verecek merkezin açılışında konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Merkezin, kadınlara ve çocuklara yönelik çok güzel bir merkez olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sonucunun da güzel olacağına inandığını söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de sosyal belediyecilik alanında birçok çalışma yaptıklarını belirterek, ''Hedef gruplarımızın içine öncelikle kadınlarımızı, çocuklarımızı, engellileri ve yaşlıları koyduk ve projelerimizi buna göre geliştirdik. Çocuklarımızla ilgili dünyanın hiçbir yerinde olmayan merkezler kurduk'' dedi.

Öztürk, Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nin de bu amaçla kurulduğunu ve ücretsiz hizmet vereceğini ifade ederek, ''Merkezdeki cihazlar son model. Eşimle kızımı buraya gönderdim. Özellikle kadınlarımıza sesleniyorum; sağlığınızı önemseyin. Sadece kendinizi değil, çevrenizdeki bütün kadınları kontrol ettirin'' diye konuştu.

Merkezin, her şeyiyle yeni bir merkez olduğunu dile getiren Öztürk, ''Aslında birinci sırada olmamız gerekirken, bizim onda birimiz kadar proje üretmeyenler birinci sırada gösteriliyorlar. Bunu hazmetmemiz mümkün değil'' dedi.

Açılış töreninde Selvi Kılıçdaroğlu, Zehra ve Mustafa Yüksel çiftine katkılarından dolayı plaket verdi.

Törende daha sonra Kılıçdaroğlu, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Selami Öztürk ve eşi Sevgi Öztürk, kurdele keserek merkezin açılışını yaptı.

Selvi Kılıçdaroğlu, buradaki açılışın ardından Kadıköy Belediyesi'nin şiddet gören kadın ve çocuklar için yaptırdığı Kadın Konukevi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Basına kapalı yapılan açılıştan sonra Göztepe'deki Çocuk Sağlığı Diş Polikliniği'ni de gezen Selvi Kılıçdaroğlu, Sahrayıcedid'deki Defne Parkı'nda Kadıköylü kadınlarla sohbet etti.

Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nde kadınlar, tüm tahlil, meme ultrason, mamografi ve kadın hastalıkları konularında muayene olabilecek ve her yıl düzenli olarak takiplerini yaptırabilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon