"DSP'yi silemediler"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, ''DSP'yi silemediler. İşte biz buradayız. Halkımızdan güç alarak, hiçbir zaman yıkılmadık'' dedi. Bayer, iktidarın geldiği gibi gideceğini söyledi ve "AKP hükümetinin oyunlarına aldanmayın" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 18:19
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, Ankara'nın Polatlı ilçesi belediye başkan adayı Şaamettin Emektar'ın kamuoyuna tanıtılması nedeniyle bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, AKP'li hükümetinin, yönetime gelirken yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğini söylediğini bildirdi.

Gelinen noktada bunların hiçbirinin gerçekleştirilemediğini belirten Bayer, ''Yolsuzluklar, yoksulluklar diz boyu. Halkın karşısına çıkarak 'Benden önceki iktidardan 3 misli yoksula yardım ettim' diyorsa Başbakan, kendi ağzıyla itiraf ediyordur, 'Yoksulluğu ben çoğalttım' diyordur'' diye konuştu.

DSP olarak halka güvendiklerini vurgulayan Bayer, şöyle devam etti: ''Ecevit'i son yolculuğuna uğurlayan o halka güveniyoruz. Bu iktidar geldiği gibi gidecek. AKP hükümetinin oyunlarına aldanmayın. DSP'yi silmek isteyenlere en güzel cevabı, coşkulu partililerin bu tezahüratları veriyor. DSP'yi silemediler. İşte biz buradayız. Halkımızdan güç alarak, hiçbir zaman yıkılmadık.''

Bundan sonra da güçlü kadrolarıyla halk için çalışmayı sürdüreceklerini ifade eden Bayer, Polatlı Belediye Başkanı adayı Emektar'a da güvendiklerini kaydetti.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Bural ise AKP ve ana muhalefet partisinin bozuk düzeni değiştiremeyeceklerini kaydetti.

Bural, şöyle devam etti: ''Çünkü iktidarı da ana muhalefeti de bu düzenin kar ortakları ya da tutsaklarıdır. Üstelik CHP, geleneklerine ve inançlarına bağlı herkesi gerici sayan ve halka tepeden bakan seçkinci aydın ve aristokrat tavrından kurtulamamaktır. Bu tavrıyla halka güven vermemektedir. Seçim otobüslerinde Mahsuni Şerif'in 'kara peçe yakışmıyor kullara' şarkısını çaldırırken, İstanbul'da kara çarşaflılara inanılmaz şekilde CHP rozeti takılmıştır.''

Türkiye'nin gelişmesini engelleyen ve demokrasi yolunu tıkayan gidişi ancak demokrasiyle halkın durdurabileceğini ifade eden Bural, ''Halkın bunu başarabilmesinin yolu da siyasete ve yönetime ağırlığını komasıdır. Halkın bunu başarabileceği tek parti DSP'dir. Yapısında beylerin, ağaların, güçlerin, halka tepeden bakan sözde aydınların değil, doğrudan doğruya halkın kendisi vardır'' dedi.

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk ise CHP ve AKP'nin zıt kutup gibi görünse de aslında koalisyon olduklarını belirterek, ''Lütfen oylarımızın kıymetinin farkında olalım. AKP ve CHP'nin hesaplarını bozmak ancak sizin oylarınızla olacak'' diye konuştu.

DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut da Türkiye'nin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini belirterek, ''Bir taraftan Ortadoğu kan gölüne döndü, kendi içimizde kargaşa ise sürüyor. Ülkemiz krizden yanıyor, her gün binlerce vatandaş işsiz kalıyor. Bunlar ne iktidar ne de ana muhalefetin umurunda değil'' dedi.

DSP Polatlı Belediye Başkanı adayı Şaamettin Emektar ise ilçede belediye başkanlığı yapan kişilerin idealindeki Polatlı'yı oluşturamadıklarını ifade ederek, ''Halktan ve emekçiden yana olamayan bu yönetimi hep birlikte Polatlı'dan uzaklaştıralım'' diye konuştu. Toplantıda, partiye katılan 85 kişiye de parti rozetleri takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler