"Biz hep siyaset konuştuk ve büyüme hızımız geriledi"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin kötü durumda olduğunu bildirerek, ''Birinci önceliğimiz ekonomi olması gerekirken, biz hep siyaset konuştuk ve büyüme hızımız geriledi'' dedi.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 22:12
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından Ottoman Otel'de 2006-2007 yılında Antakya'da vergi sıralamasına giren iş adamları için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Hisarcıklıoğlu, ödül töreni öncesi katılımcılara ''Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye'' konulu konferans vererek, ekonominin güçlü olmasının kaliteli bir demokrasiyle mümkün olabileceğini söyledi.
 

"Tarım envanteri hazırlanmalı"

Krizle birlikte eskiden doğru bilinen her şeyin yıkıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şuanda tarımda ileriye gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir an önce tarım envanterinin hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye'de tarımda ne üretiliyor, ne kadar üretiliyor ve neye ihtiyaç var belli değil. Bir an önce tarım envanteri yapılarak bir planlama hazırlanması lazım. Çünkü Türkiye tarım ithalatçısı bir ülke durumuna geldi. Bu durumu bir an önce bu planlamayla düzeltmeliyiz. Artık hangi toprakta ne ekilir ona göre bilinçli bir çalışma yapmalıyız'' diye konuştu.

2007 yılının ikinci çeyreğinden itibaren büyüme rakamlarının yüzde 4'ün altına gerilediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ''Aslında şuan yaşanan kriz daha öncesinden sinyal vermeye başlamıştı. Ancak biz birinci önceliğimiz ekonomi olması gerekirken, hep siyaset konuştuk ve büyüme hızımız geriledi. Ülke ekonomisinin zenginleşmesinden, gelişmemizden hiç söz etmedik. Gündemimiz, Anayasa, başörtüsü, kapatma davalarıyla meşgul oldu ve ekonomiyi unuttuk. Bu durum krizle birleşince büyüme hızımız da geriledi.''

Hoşgörü kenti olarak bilinen Hatay'ın Türkiye ekonomisine oranla çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kentte, tarım, sanayi, turizm gelirlerinin iyi seviyede olduğunu ve çok sayıda girişimcinin bulunduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler