İzmir Büyükşehir Belediyesi, borçlarını temizliyor

Yerel yönetimlerden 2008 yılında 13 milyar 984 milyon TL alacağı olan Hazine, buna rağmen sadece 453 milyon TL tahsilat yapabildi. Borç oranı yüzde 4’ü aşmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise aynı dönemde yüzde 26’lık ödeme gerçekleştirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hem yatırım yaptık, hem borç ödedik. Bu yönetim anlayışımız Türkiye’ye örnek olsun” dedi.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belirledikleri vizyon çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi tarihindeki "en büyük yatırımlarla" "en fazla borç ödemenin" bir arada gerçekleştirildiği bir döneme imza attıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Hedefini doğru belirlemiş, belirlediği bu hedefler doğrultusunda özkaynakları ile yatırım yapan bir belediye olarak övünmekte haklıyız. Bir taraftan kentimizi kalkındıracak yatırımlara imza atarken, bir taraftan da uzun yıllara dayalı ve faiz yüküyle giderek katlanan borçlarımızı aksatmadan ödedik. Bu yönetim anlayışımız, Türkiye’deki diğer yerel yönetimlere de örnek olmalıdır" şeklinde konuştu.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi geçmiş borcu kalmadı

Açıklamaya göre Hazine, 2008 yılında yerel yönetimlerden 13 milyar 984 milyon TL alacağına rağmen, yalnızca 453 milyon TL tahsilat yapabildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise toplam yerel yönetimler içindeki borcu sadece yüzde 4 olmasına karşın, 118 milyon TL ödeyerek söz konusu tahsilatın yüzde 26’sını tek başına karşıladı. 

Aziz Kocaoğlu’nun göreve geldiği dönemde, uzun yıllar öncesinde alınan kredilerin artan faiz yükü nedeniyle 1 milyar 522 milyon TL birikmiş borcu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirilen düzenli ödemelerle bu rakamı 624 milyon TL’ye düşürdü. Yerel yönetimlerin Hazine Müsteşarlığı’na vadesi geçmiş borç stoğu halen 6 milyar 621 milyon TL iken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vadesi geçmiş borcu kalmadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler