Selvi Kılıçdaroğlu, anneler günü için Mardin'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Mardin'e geldi.

Yayınlanma: 12.05.2012 - 16:00
Abone Ol google-news

Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile tarifeli uçakla Mardin'e gelen Kılıçdaroğlu'nu havaalanında CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, Merkez ilçe Başkanı Hıdır İnal ve partili kadınlar karşıladı.

Kılıçdaroğlu beraberindeki heyet ile Yukarı Azıklı Köyüne giderek CHP İl Başkanı Mahmut Duyan'ın bir süre önce yaşamını yitiren yeğeni için kurulan taziyeye katılarak baş sağlığı diledi.

Burada köydeki kadınlarla yemek yiyen Kılıçdaroğlu kadınların anneler gününü kutladı.
Daha sonra Mardin'deki Musa Cihaner Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, çocuklara oyuncak dağıttılar.

Bazı çocuklarla oyun oynayan Kılıçdaroğlu kurumu gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumda kalan çocukların fiziki ortamlarının son derece iyi olduğunu, kurumda çocuklara iyi bakıldığını belirterek, ''Anneler gününü Mardinli ve Şırnaklı anneler ile kutlamak için bölgeye geldim. Uludere'ye de gideceğiz. Irak sınırında yaşanan olayda çocuklarını kaybeden kadınları ziyaret ederek anneler gününü kutlayacağım. Onların acıları çok taze. O annelere ne söylenebilir? bilmiyorum. O acıları hiçbir şey ve hiç kimse dindiremez. Kolay değil'' dedi.

Kadına yönelik şiddet


CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde töre cinayetleri yönünden büyük sıkıntı olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddete bakıldığında ise Türkiye'nin genelinde bu problemin olduğunu söyledi.

Bu sorunun önlenmesi için yapılması gerekenler çok açık olduğunu ifade eden Güler şöyle konuştu:
''Kadına şiddeti önlenmenin yolu, kadına iktisadi bağımsızlığını kazandırmaktır. Kadına kendi sigortasına sahip olduğu, ayaklarının üzerinde durabileceği bir yaşam tarzı sunmalıyız. Bu çok kapsamalı bir sosyal devlet bakış açısı gerektiriyor. Eğer kadına yönelik şiddeti iktisadı bağımsızlık açısından çözersek Türkiye'nin istihdam sorununa da ciddi ve kalıcı çözümler getirmişiz demektir. ''

Kılıçdaroğlu ve Güler ile beraberindekiler daha sonra karayolu ile Şırnak'a geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler