"Ustalara Saygı"da Nedret Güvenç

Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantıları, tiyatromuzun çınarlarından Nedret Güvenç'e adandı.

Yayınlanma: 13.05.2012 - 16:13
Abone Ol google-news

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik, 14 Mayıs Pazartesi akşamı (yarın) saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde ’nde izlenebilecek.

Altmış yılı aşkın süredir ömrünü tiyatroya adayan; aktris, rejisör, yazar ve dublajcı kimlikleriyle hem tiyatromuza hem de sinemamıza damga vuran sanatçılar arasında yer alan Nedret Güvenç için organize edilen gecede; ustanın çoğu kendisi de artık birer usta olan dostları, çok yönlü sanatçıyla ilgili duygu, düşünce ve anılarını konuklarla paylaşacaklar. 1948’de İzmir’de tiyatroya başlayan ve “Cyrano de Bergerac”, “Macbeth”, “Foto Finish”, “Constans”, “Vişne Bahçesi”, “Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe” , “Hortlaklar”, “Günden Geceye”, “Altın Göl” ve “Aşk Mektupları” gibi unutulmaz oyunlardaki performanslarıyla tiyatroseverlerin hafızasında yer eden, ses getiren rejilere de imza atan Nedret Güvenç için gerçekleştirilecek etkinliği, ustayla birlikte çalışma fırsatı da bulan Hakan Altıner sunacak. “Ustalara Saygı” toplantısına; Aliye Uzunatağan, Altınay Demir, Atilla Dorsay, Ayla Algan, Ayşe Emel Mesci, Çetin Yıldırımakın, Çiğdem Tunç, Ferdi Merter, Gencay Gürün, Hülya Karakaş, Lale Belkıs, Nedim Saban, Orhan Alkaya, Refik Erduran ve Serpil Tamur konuşmacı olarak katılacak. Ustalara Saygı Nedret Güvenç için buluşma yarın akşam saat 20.00'de Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler