Kadın muhabir aranıyor

Kadın kuruluşu Uçan Süpürge, belirlediği 10 kentte, yerel seçimleri kadın gözüyle izleyecek muhabirler arıyor. Uçan Süpürge adına seçim izlemek için başvurular, şubat ayının ilk haftasına kadar yapılabilecek.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 08:51
Abone Ol google-news

Uçan Süpürge yetkililerinden alınan bilgiye göre, yerel seçimleri Eskişehir, Bursa, Zonguldak, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Adana, İzmir, Muğla ve Mersin'de izleme kararı alan Uçan Süpürge, seçimleri bu 10 kentte belirleyeceği kadın muhabirlerle takip edecek.

Uçan Süpürge, bu kentlere yapacağı ziyaretlerde, kadın örgütleri ve yerel medya aracılığıyla kadınlara ''yerel kadın muhabir'' olma çağrısı yapacak.

Yaklaşık 6 yıl önce kurduğu ''Yerel Kadın Muhabirler Ağı''nı 2009 yılında daha da güçlendirmek isteyen ve bu amaçla ''Yerel Kadın Muhabirler Ağı-2'' projesini hayata geçiren Uçan Süpürge, proje kapsamındaki ilk ziyaretlerini Eskişehir'den başlattı.

Uçan Süpürge adına seçim izlemek için başvurular, şubat ayının ilk haftasına kadar yapılabilecek. Uçan Süpürge, söz konusu projesinin yürütüleceği kentlerde, kadın gözüyle haber üretebilecek, hazırlayacağı haberlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetecek her yaştan ve meslekten kadının muhabirlik müracaatını kabul edecek.

Uçan Süpürge yönetimince, 10 il için birer yerel kadın muhabir belirlenecek. Saptanan muhabirler, dernek merkezinde hızlandırılmış temel gazetecilik eğitimi aldıktan sonra yerel seçimleri izlemek üzere bulundukları kentlere gidecek ve görevine başlayacak.

Yerel seçimleri, yerel yönetimlerin kadın politikaları, adayların kadınlara vaatleri, kadın yurttaşların yerel yönetimlerden beklentileri ve talepleri, kadın adayların seçim çalışmaları ve kent gündemindeki kadın-siyaset ilişkisi açısından bakarak haberleştirecek yerel kadın muhabirlerin haber ve röportajları, Uçan Süpürge'nin dergisi Uçan Haber'in ''Yerel Seçimler-2009'' başlıklı özel sayısı ile internet sitesinde yayımlanacak.

Uçan Süpürge'nin yerel kadın muhabiri olmak isteyen kadınların, 0312 427 00 20 numaralı telefonundan projeyle ilgili ayrıntılı bilgi alarak çalışmalara katkıda bulunabilecekleri bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler