Avrupa Parlamentosu, Gazze'yi tartışacak

Avrupa Parlamentosu genel kurulu, yarınki oturumda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tartışacak. Ateşkes için taraflara çağrı yapacaklarını belirten Avrupa Parlamentosu koordinatörü Salafranca Sanchez-Neyra, "Uluslararası camianın, ateşkesin sağlanması için taraflara baskı yapmasını isteyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 12:38
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu genel kurulu, yarınki oturumda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tartışacak.

AB Konseyi ve AB Komisyonu temsilcilerinin de söz alacağı oturum sonunda, siyasi gruplar tarafından hazırlanan ortak karar tasarısı tartışılarak oylanacak.

Avrupa Parlamentosu'nun konuyla ilgili koordinatörü Salafranca Sanchez-Neyra, ortak tavsiye karar tasarısında, hem İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara hem de Hamas'ın saldırılarına son vermelerini isteyeceklerini söyledi.

İki tarafın bir an önce ateşkese gitmesi için çağrı yapacaklarını belirten koordinatör, "Uluslararası camianın, ateşkesin sağlanması için taraflara baskı yapmasını isteyeceğiz" dedi.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleşmesine dikkat çeken koordinatör, bu konuda da uluslararası kamuoyunun daha fazla duyarlı olmasını isteyeceklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler