Eurovision krizi büyüyor

İran ile Azerbaycan arasında Eurovision ve eşcinsel yürüyüşüyle başlayan sözlü düello, krize yol açtı.

Yayınlanma: 22.05.2012 - 10:12
Abone Ol google-news

Eurovision krizi büyüyor İran ile Azerbaycan arasında Eurovision ve ‘gay parade’ (Her yıl Eurovision’un düzenlendiği ülkede düzenlenen eşcinsel yürüyüşü) etkinlikleri üzerinden başlayan söz düellosu büyüdü. İran, Bakü Büyükelçisi Muhammed Bağır Behrami’yi Tahran’a geri çağırdı.

İran, Bakü’de yapılacak ‘gay yürüyüşü’nün İslami açıdan kabul edilemez olduğunu savunurken, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Politik Çalışmalar Dairesi Başkanı Ali Hasanov altta kalmadı.

Hasanov, İran’ın Azerbaycan’ın gelişen ekonomisi hakkında kıskançlık duyduğunu söylerken, “Olmayan bir şey hakkında açıklamalar yapıyorlar. Aslında Azerbaycan’da, İran’da olduğu gibi ‘gay pride' kelimesinin karşılığı bile yoktur” dedi. Hasanov aynı zamanda Avrupa basınının bir kısmını ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ülkelerinin imajını yanlış yansıtmakla suçladı.

Yarı finaller bu akşam

Bakü, bu akşam ve 24 Mayıs'ta yarı finalin ve 26 Mayıs'ta finallerin yapılacağı Eurovision 2012 yarışmasına bu gerginliklerle girerken. İran'ın Azerbaycan'ın İsraille son dönemde kurduğu bağlantılar konusunda da tepkili olduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler