Korsanların kaçırdığı Türk gemisi serbest

Yemen açıklarında korsanların ele geçirdiği Türk bayraklı ''Karagöl'' adlı gemi serbest bırakıldı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, YDC Denizcilik şirketine bağlı geminin dün gece yarısı serbest bırakıldığını ve gemi mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Gemi, 12 Kasım'da İsrail'den aldığı 5 bin ton kimyasal maddeyi Hindistan'a götürürken, Aden Körfezi'nden geçtiği sırada 14 Türk mürettabatıyla Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 12:41
Abone Ol google-news

Afrika kıyılarında kaçırılan ''Karagöl'' adlı Türk gemisinin sahibi olduğu YDC Denizcilik Şirketi Genel Müdürü Haluk Dinçel, dün gece serbest bırakılan gemi için korsanlara fidye verilmediğini, başka bir yolla ikna edildiğini söyledi.

Dinçel, dün gece 14 mürettebatlı ''Karagöl'' adlı gemilerinin serbest bırakıldığını hatırlattı.
Geminin, mürettebatıyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne doğru hareket halinde olduğunu belirten Dinçel, geminin bırakılması sırasında herhangi bir olumsuzluk da yaşanmadığını kaydetti.

Geminin önümüzdeki hafta Dubai'de olacağını, isteyen personelin değiştirileceğini, yakıt ve kumanya ikmali yapılacağını ifade eden Dinçel, şu bilgileri verdi: ''2 aydır korsanların elinde bulunan gemi personelinin morali bozuk. İki ay aç kalmışlar, aileleri haber bekliyor. İsteyen personeli değiştirerek, İstanbul'a getireceğiz. Buradan Dubai'ye yeni personel göndereceğiz. Kimyasal madde ve 3-4 çeşit yükü bulunan gemi de gerekli incelemelerin ve eksikliklerin giderilmesinin ardından yükünü boşaltmak üzere Hindistan'ın Bombay Limanı'na gidecek. Gemi, Şubatın sonuna doğru İstanbul'a gelecek ve tersaneye alınacak''

"36 saatlik operasyon"

Korsanların elinde bulunan geminin, mürettebat ile yükünün serbest bırakılması karşılığında fidye vermediklerini ifade eden Dinçel, ''Yaklaşık 2 aydır girişimlerimiz sürüyordu. Geminin serbest bırakılması için fidye dışında bazı çalışmalarımız vardı. Pazar günü operasyon başlattık. 36 saat süren operasyon sonucu gemi, dün gece yarısı serbest kaldı. Fidye verilmedi, korsanlar başka bir şekilde ikna edildi. İş tatlıya bağlandı'' diye konuştu.
Dinçel, geminin serbest bırakılması sırasında herhangi bir olumsuzluk da yaşanmadığını belirterek, ''Kimsenin burnu kanamadı'' dedi.

Haluk Dinçel, korsanların nasıl ikna edildiğine ilişkin bilgi vermedi. YDC Denizcilik'e ait Türk bayraklı ''Karagöl'' adlı gemi, 12 Kasım'da İsrail'den aldığı 5 bin ton kimyasal maddeyi Hindistan'ın Bombay Limanı'na götürürken, Aden Körfezi'nde 14 Türk mürettebatıyla korsanlarca kaçırılmıştı.

YA-SA Denizcilik'e ait Marshall Island bayraklı ''M/V Ya-Sa Neslihan'' da 29 Ekim'de Kanada'dan aldığı 77 bin ton demir cevherini Çin'e götürürken 20 mürettebatıyla yine aynı sularda korsanlarca kaçırılmış, gemi, bir hafta önce serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler