Anadol, bilgi sızdıranları sordu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran polis ya da savcı olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Ergenekon soruşturması ile ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı olmasına rağmen soruşturmanın başlamasından bu yana geçen yaklaşık 1.5 yıllık zaman süresinde, soruşturma tutanakları, telefon dinleme kayıtları ve sorgulanan kişilerin mimiklerine kadar ayrıntıların bazı görevliler tarafından bazı basın yayın kuruluşlarına servis edildiğini kaydetti.

Konuyla ilgili bugüne kadar 8 soru önergesi verdiğini hatırlatan Anadol, "En son 10'ncu dalga olarak adlandırılan gözaltı ve tutuklamaların ardından da gözaltına alınan kişilerin sorgulanmalarıyla ve elde edilen bulgularla ilgili detaylar, 'yayın ve gizlilik kararına rağmen' gazete sayfalarında yer aldı" dedi. Anadol önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran polis veya savcıların tespiti için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Bugüne kadar basına bilgi sızdırdığı tespit edilen polis ya da savcılar var mıdır? Varsa kimlerdir? Daha önce benzer yönde verdiğim sorulara verilen cevaplarda, bilgi sızdıran kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığından bahsedilmeksizin sadece haber yapan gazeteciler hakkında açılan soruşturma ve davalardan bahsedilmesi, bilgi sızdıran kamu görevlilerinin kollandığı anlamına mı gelmektedir? Söz konusu haberleri yapan gazeteciler bu gizli bilgileri kendi marifetleriyle elde etmedikleri ve sorgu odasına dinleme cihazı koymadıklarına göre, bu bilgilerin kendilerine servis edildiği açık değil midir? Haberleri yapan gazeteciler hakkında açtığınız soruşturma ve davaları, soruşturmayı ve sorguyu yürüten adları ve sicil numaraları belli özel polis ekibi ile savcılar hakkında da açmayı düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon