Üniversitede PKK protestosu

Terör örgütü PKK üyesi olmaktan tutuklanan 2 öğrencinin sınav için Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne getirilmek istenmesini üniversitenin bazı öğrencileri protesto etti.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 16:55
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK üyesi oldukları öne sürülen 10 kişi geçen hafta tutuklandı. Tutuklular arasında bulunan 2 öğrenci, cezaevi savcılığına başvuruda bulunarak yılsonu sınavlarına girmek istedi. Savcılık, öğrencilerin talebini kabul etti.

Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan öğrencilerin sınav için Fen-Edebiyat Fakültesi'ne getirileceğini öğrenen bazı öğrenciler, fakülte binası önünde toplanarak Türk Bayrağı açtı.

PKK aleyhine slogan atarak bir süre yürüyen öğrenciler, protestolarını fakülte binası içinde de sürdürdü. Üniversitenin güvenlik görevlilerince binada slogan atmamaları için uyarılan öğrenciler, protestolarını Tarih Bölümü'nün ikinci kattaki dersliklerine kadar sürdürdü.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ise bu gelişmeler üzerine cezaevi savcılığına yazı yazarak, öğrencilerin sınavlarının ileri bir tarihte cezaevinde yapılmasını istedi. Rektörlük, sınavların cezaevinde yapılması halinde gözetmen görevlendirilebileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler