Ergenekon savcıları hakkında suç duyurusu

Ergenekon soruşturmasını yürüten 3 Cumhuriyet savcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulunuldu. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dosyasına konulan ihbar mektuplarının posta yoluyla geldiğinin iddia edildiğini kaydetti.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 15:45
Abone Ol google-news

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Ergenekon davası savcılarından 3 Cumhuriyet savcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na verdikleri bir dilekçe ile suç duyusurunda bulundu. Savcılar ihbar mektuplarına ilişkin kayıt tanzim ettikleri halde ne ihbar tutanağının ne de mektupların posta zarflarının dava dosyasına girmediği öne sürülen dilekçede, savcıların yasa dışı delilleri dava dosyasına sunarak ''Ergenekon terör örgütü'' iddiasını kanıtlamaya çalıştığı ve sanıklar aleyhine delil uydurduğu iddia edildi.

Dilekçede, bu nedenlerle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında soruşturma yapılarak cezalandırılmaları talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler