'O emri hangi hayvan verdi diyenler nekrofillerdir'

Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapılan AKP İstanbul İl Kongresi'nde Başbakan Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan Uludere katliamının uluslararası bir karalama kampanyasına dönüştüğünü savunarak BDP'ye ve medyaya yüklendi. "Bu emri hangi hayvan verdi diyenler nekrofillerdir, yani ölü sevicilerdir" dedi.

Yayınlanma: 27.05.2012 - 12:04
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın 52 bin seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapılan AKP İstanbul İl Kongresi saat 15.00'de başladı. Eşi Emine Erdoğan'la birlikte TT Arena'ya gelen Başbakan Erdoğan kendisi için hazırlanmış platformun üzerinde sahanın etrafında tribünleri dolaşarak karanfil attı. 27 Mayıs'a denk getirilen Kongre'de Erdoğan konuşmasında muhalefete yüklendi.

'Uluslararası bir karalama kampanyası'

- Buradan açık açık söylüyorum. Milletime söylüyorum. Milletime sesleniyorum. Uludere olayı üzerinden, Türkiye’de bir istismar siyaseti yürütülüyor. Şunu da buradan açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden yürütülen kampanya, uluslararası bir karalama kampanyasıdır. Bunun içinde PKK terör örgütü var. BDP var, CHP var, bir de belli medya kuruluşları var.

“Devlet yapması gereken neyse hepsini yaptı”

Uludere’de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Hata ile vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini yapmaktadır. Aileler en üst düzeyde ziyaret edildi. Başbakan yardımcımın eşi, eşim, kız çocuğum hep birlikte ziyaret yaptılar. Mesele orada bırakılmadı.

Birileri anlamak istemiyor ama Uludere konusunda adli idari soruşturma başlatıldı. Mesele kapanmış değil. Vicdansızca, insafsızca cahilce yazdıkları gibi, tazminat ödenip kapatılmış değil.

Bizim askerimiz de polisimiz de hem çok büyük bir gerilim, hem de dikkatle işlerini yapıyorlar. Cuma günü, jandarma trafik kontrolünden kaçan araca silahlı müdahalede bulunulmadı, bulunulamadı. Bu dikkati herkesin görmesi lazım.

Kılıçdaroğlu, “O araç o kadar mesafeyi nasıl gitti” diye soruyor. Hadi, o Kemal Kılıçdaroğlu aklına ne gelirse söylüyor.

Eğer o gün jandarma araca silahlı müdahale etse, aracın içinden siviller çıksa felaket olacaktı. Ama jandarma o aracı kovalamasa o zaman da belki daha büyük bir felaket yaşanacaktı. Araçta siviller öldürülse, istismarcılar ayağa kalkacak güvenlik güçlerine saldıracaklardır. Hantepe’de, Gediktepe’de olduğu gibi. Niye katırları vurmadınız dediler, niye seyrettiniz dediler. İşte diyenler farklı yazanlardır.

Allah korusun Büyükşehir’de bir canlı bomba eylemi olsa, bazıları çıkacak savaşta böyle şeyler olur diyeceklerdir. Bunu şu anda BDP’li milletvekilleri diyor. Uludere konusunda, kendini bilmez, terbiye yoksunu, güya isminin başında da milletvekili sıfatı olan biri çıkıyor, hem de TBMM “O emri hangi hayvan verdi” diyor.

“Nekrofiller”

Sen eğer insaniyetten sükut etmiş birilerini görmek istiyorsan, Uludere sonrasında zil takıp basın toplantısını düzenleyen, kahkaha atan arkadaşlarına bak. Orada görürsün onları. Ben bunların kullandıkları sıfatlara karşılık vermeyeceğim. Ben bunlara çok daha ağır konuşacağım.

O emri hangi hayvan verdi diyenler, Uludere olayın hemen arkasından zil takıp oynayanlar, dağdakiler inmesin diyenler, bu sıfata dahi layık olmayanlar, nekrofillerdir. Yani ölü sevicilerdir.

'Uluslarası tasmaları boyunlarına taktılar'

Bakın birde akbabalar var. Partiler arasında acı ölümler üzerinden siyaset yürütenler var. Ya siz kimsiniz. Daha düne kadar birileri karşısında hazır ola geçip emir alıp köşe yazıyordunuz ya. Ya daha düne kadar üniformalılar, yazdıklarınızdan dolayı sizi azarlıyordu. Bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk. Dün ulusaldı, bugün terfi ettiler. Uluslarası tasmaları boyunlarına taktılar.

Galatasaray'dan karşılama

Başbakan Erdoğan’ı, ev sahibi sıfatıyla,  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci başkan Ali Dürüst, Teknik Direktör Fatih Terim, ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı stadyuma giren partililer Kongre öncesi tek tek arandı.

İlk kez bir stadyumda parti kongresi yapılacak olması ve 100 bin civarında partilinin gelmesinin beklenmesi nedeniyle, 1500 özel güvenlik görevlendirildi. Ayrıca çok sayıda ambulans, sağlık ekipleriyle birlikte hazır olarak bekletildi.

Stadyumda, partililer yerlerini almaya başlarken, beyaz örtülerle kaplanan çimlere de sandalyeler konuldu.


Altın biletli kongre

AKP Kongresi'ne gelenlere "hatıra olarak saklamaları" ve kongreye geldiklerini belgelemeleri için sarı renkli bir "hatıra bileti" dağıtılması dikkati çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler