"Sözleşmeli öğretmenlerin tayinleri engelleniyor"

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin özür grubuna bağlı tayin haklarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Koncuk, "Türk Eğitim Sen sözleşmeli öğretmenlerin, özür grubu tayin hakkının kısıtlanması devam edilirse, her türlü hukuki mücadeleyi yapacaktır" uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı 2009 Özür Grubu Atama Kılavuzunda sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkı vermesine karşın, 47 ile tayin verilmemesi ve sözleşmeli öğretmenlere illerde 3-4 tane kadro göstermesi üzerine Türk Eğitim-Sen'den tepki geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB tarafından yapılan uygulama söz konusu hakkın kullanılmasını engellediğini belirterek, "Valiliklere boş sözleşmeli öğretmen kadrolarını açma yetkisi veren MEB, valiliklerin bu konudaki kusurlarını görmezden gelmektedir. Valilikler sözleşmeli öğretmenler için kadro açık göstermediklerinden dolayı tayin isteyemeyen binlerce sözleşmeli öğretmen infial içerisindedir" dedi.
 

"MEB yeni bir oyun içinde"

2008 Birinci Dönem sonunda da sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmediğini ancak şu anda verilen bir hakkın kullandırılmamasının sözleşmeli öğretmenleri daha fazla hayal kırıklığına uğrattığının altını çizen Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Eğitim Sen olarak, MEB'in yeni bir oyun içerisinde olduğuna inanıyoruz. Çünkü MEB 2008 yılı Birinci Dönem sonunda sözleşmeli öğretmenlere özür grubundan tayin hakkı vermemişti. Bunu üzerine Türk Eğitim Sen konuyu yargıya taşımıştı. Hala devam eden davanın kazanılma ihtimali çok yüksektir. Bu durumu gören MEB, her zaman yaptığı gibi, topu yine valiliklere atarak; sözleşmelilere, güya, özür grubu tayin hakkı vermiş ve hukuki bir kazaya uğramaktan kurtulmak istemiştir. Benzeri uygulama yönetici atama konusunda da yaşanmaktadır. Yönetici atama duyurusunu da valiliklere bırakan MEB, bu konuda yaşanan rezaletlere de göz yummaya devam etmektedir. Türk Eğitim Sen sözleşmeli öğretmenlerin, özür grubu tayin hakkının kısıtlanması devam ederse, her türlü hukuki mücadeleyi yapacaktır. Bir yandan sözleşmeli ve kadrolu arasında hiçbir fark yok derken, diğer yandan yeni mağduriyetler yaşatmak hukuk devleti ilkesi ve ilkeli devlet adamlığıyla asla bağdaşmamaktadır" dedi. Koncuk, sözleşmeli öğretmenleri durumu ile ilgili MEB'e bir yazı da gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler