'İspanyol bankalarına kurtarma yok'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, finans piyasalarında yaşanan çalkantıları hafifletmek için, ''İspanyol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak'' açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 28.05.2012 - 14:01
Abone Ol google-news

Rajoy, düzenlediği basın toplantısında Bankia'ya yapılması öngörülen devlet yardımının, ''2012 devlet bütçesine etki etmeyeceğini, kamu açığını düşürme hedeflerinde değişiklik olmayacağını ve hiçbir şekilde yeni kemer sıkma politikaları, ek vergiler getirmeyeceğini'' söyledi.

Bankia'ya ne şekilde devlet yardımı yapılacağı konusu üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve henüz bir karar verilmediğini kaydeden Rajoy, isim vermeden, 2008 yılında Hollanda devletinden 10 milyar Avro'luk yardım alan ve şu anda bunu geri ödeyen ING bankasını örnek gösterdi.

''Bankia için yardımı 4 yıl önce yapabilirdik ama yapılmadı'' sözleriyle, geçmiş hükümeti eleştiren Rajoy, Hollanda'nın ING'ye yaptığı yardımın benzerini şimdi İspanya'nın Bankia'ya yapacağını ifade etti.

''Avrupa, Avro üzerindeki tüm şüpheleri dağıtmalıdır ve Avronun geri dönüşü olmayan bir proje olduğunu göstermelidir'' diyerek, AB'nin lider ülkelerine mesaj yollayan Rajoy, İspanya ve Almanya arasındaki tahvil faizi farkının 510 baz puana çıkmasının finansman sağlamayı çok zorlaştırdığını dile getirdi.

Rajoy, ''Yunanistan'daki durum da yardımcı olmuyor, ortadan kaldırılması gereken şüpheler var. AB, Avrupalıların refahı ve ekonomisini iyileştirmek için bir seri kurumsal reformu başlatmanın yanı sıra daha bütünleşmiş bir politika, ortak para birimi ve mali sistem oluşturmalıdır'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler