CHP'nin Çankaya adayı belirleniyor

CHP'nin Ankara'daki en önemli kalelerinden biri olarak gördüğü Çankaya'da, AKP'nin belediye başkan adayı olarak eski bakanlardan Bülent Akarcalı'yı göstermesi CHP'de Çankaya yarışının kızıştırdı. Çankaya adaylığı için Ufuk Ataç ve Avukat Hikmet Tepe'nin isimleri ön plana çıktı.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 11:27
Abone Ol google-news

Yerel seçimlere yaklaşılırken, AKP Ankara'da, Çankaya Belediyesi için eski bakanlardan Bülent Akarcalı'yı aday olarak gösterdi. 1991-1994 döneminde, ANAP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Akarcalı, çeşitli hükümetlerde Sağlık Bakanı ve Turizm Bakanı olarak da görev yapmıştı. AKP'nin Çankaya için Akarcalı gibi güçlü bir isimi kullanması üzerine CHP'de de Çankaya adaylığı için isim belirleme çalışmaları da bir kat daha önem kazandı. Şu ana kadar CHP Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için 14 başvuru yapılırken Belediye Meclis üyeliği için 145, İl Genel Meclisi içinse 25 kişi başvurdu.
 

Başvurular yarın sona ererken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu hafta içerisinde Çankaya adayını açıklaması bekleniyor. CHP Çankaya Belediye Başkan Aday adaylığına başvuruda bulunan isimler Yaşar Çatak, Yüksel Işık, Bülent Tanık, Hikmet Tepe, Ali Yıldırım, Bülent Gürsoy, Levent Tosun, Murat Gündüz, Emrullah Eren, Mahmut Bayram, Ali Rıza Yücel, Haydar Yılmaz, Ufuk Ataç, ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz oldu.

Kulislerde konuşulan isimler ise geçtiğimiz dönem Yenimahalle Başkan adayı olan Ufuk Ataç ve Alevi kökenli olması nedeniyle özellikle Aleviler tarafından Baykal'a ismi götürülen Avukat Hikmet Tepe.

Bu arada CHP'nin Çankaya Belediye Başkanlığı için son sözü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söyleyeceği belirtiliyor. Baykal'ın bu isimlerin dışında sürpriz bir isim açıklayabileceği de kulislerde konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler