Ahmedinejad'ın belgeseli gösterimde

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a "halkın ilgi ve sevgisini anlatmak" amacıyla çekilen "Ahmedinejad'a mektuplar" adlı belgesel, 59. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde gösterime girecek. Oliver Stone'un Ahmedinejad hakkında yapacağı film ise merakla bekleniyor.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 12:58
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın belgeseli 5-15 Şubat arasında yapılacak 59. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde izleyicilere sunulacak. Çek yönetmen Petr Lom, yetkililerinin, belgeseli izlediklerini ve festivalde gösterilmesini istediklerini söyledi.

Belgeselde Cumhurbaşkanı'nın yurt gezilerinde halk tarafından coşkuyla karşılanmasının ve ona gönderilen mektupların anlatıldığını belirten Lom, Ahmedinejad'ın halkla iç içe ve sade yaşamından kesitlerin, belgeselin ana temasını oluşturduğunu kaydetti.

Amerikalı Oscar ödüllü Oliver Stone'un Ahmedinejad hakkında film yapma talebine, İranlı yetkililer "prensipte" olumlu cevap vermişti. Ahmedinejad'ın sanat danışmanı Cevad Şemkaderi de geçen ayki açıklamasında, Stone'un projeye ilişkin çalışma yapmak için İran'a gelebileceğini bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler