Ağaç kesen başkana ceza

Denizli'nin Çal ilçesinin Belediye Başkanı Hasan Gündüz'e, belediyeye ait ormanlık alandan, izinsiz ağaç kestirdiği iddiasıyla 100 TL usulsüzlük cezası uygulandığı öğrenildi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Çal ilçesinde yaşayan bir kişi, halkın ve öğrencilerin de katkısıyla yaklaşık 50 yıl önce oluşturulan belediyeye ait Selcan beldesi yakınlarındaki ormandan, Belediye Başkanı Hasan Gündüz'ün kaçak ağaç kestirdiği yönünde 9 Ocak 2009 günü Cumhuriyet savcılığı ve jandarmaya şikayette bulundu.

Savcının talimatıyla kaçak kesim yapıldığı iddia edilen alanda inceleme yapan jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Çal Belediyesi'nin kendi özel ormanlık alanından izinsiz ağaç kestiğini belirledi.

Belediye meclis ve encümen kararı çıkarmadan, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirimde bulunmadan ağaç kesildiğinin tespit edilmesi üzerine, kesilen ağaçlara ve belediyenin traktörüne el konuldu. Daha sonra belediyenin aracı iade edildi, Belediye Başkanı Gündüz'e 100 TL usulsüzlük cezası uygulandı.

Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yüksek mühendisi olduğunu belirterek, ''Belediyeye ait ormandaki ağaçlar çok sık. İçinde dolaşmak zor. Söz konusu ormanda kurumuş ağaçları temizleyip, rehabilite çalışması yaptık. Kesilen ağaçları dar gelirli ailelere dağıttık'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler