"Fatih" Vapuru ilk seferine hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasında halkın oylarıyla 8 model arasından seçilen 4 numaralı şehir hatları vapurunun ilki olan ''Fatih'', ilk seferini 16 Ocak Cuma günü Ortaköy Vapur İskelesi'nden yapacak.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 14:22
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Fatih'' revir, bebek bakım odası, evcil hayvan barınakları, büfe, 6 adet plazma televizyon ve 1 adet DVD player, GPS üzerinden uyduya kilitlenebilen dijital anten sistemi gibi sosyal donatı alanları bulunan vapur, fiziksel, görme ve işitme engellilerin ihtiyaçları da dikkate alınarak özel olarak tasarlandı.

Özel düşünülmüş kullanım alanlarına sahip olan yeni vapur, engelliler için uygun rampa, engelli tuvaleti, özel ışık ve ses düzeni, görme engellilere özel zemin kaplamasıyla tüm yolculara kolay ve konforlu seyir imkanı sunuyor.

Boyu 68 metre, eni 13 metre ve yolcu kapasitesi 1800 olan ve 14 knot deniz mili hız yapabilen vapur, dünyanın en gelişmiş manevra güç ve kabiliyetine sahip teknik sistem ile donatıldı.

Mevcut vapurlardan çok daha kısa zamanda seferlerini tamamlayabilecek olan vapur, 4 ana jeneratör, elektrik motoru tahrikli pervane sistemi, gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivmeli yavaşlama ve hızlanma özellikleri ile yüksek güvenlikte inşa edildi.

Geniş ve ferah salon, panoramik camlar, iklimlendirme-klima sistemi ve minimum titreşime sahip geminin, üst, ön ve arkası bölümü açık dizayn edilerek geniş güverte alanları oluşturuldu.

Otomatik kapı sistemi ve yolcu bölümünden ayrılan gemici halat mahalli ile yanaşma sırasında güvenlik riski sıfıra indirildi. Her türlü konforun düşünüldüğü vapur, minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzost emisyon değerleri ile de çevreci özelliğe sahip bulunuyor.
Klasik şehir hatları vapuruna en yakın tasarım olan 4 numaralı model, Türk tersanelerinde inşa edilmiş ve 23 Temmuz 2008 tarihinde yapılan törenle suya indirilmişti.
İlk aşamada 5 adet üretilecek 4 numaralı vapurların ilki olan ''Fatih''in maliyetinini 9,3 milyon dolar olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler