Önemli olan zihniyetin değişmesi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, ''Önemli olan insanları, 'Birileri nasılsa çıkıp bunu çözer' anlayışından kurtarmak'' dedi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 15:40
Abone Ol google-news

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği ''Aydınlarla Yüz Yüze'' söyleşilerine katılan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, eşitliğin olmadığı bir dünyada, eşitliği savunmanın ve bunu yaşamında gerçekleştirebilmenin, gerçek solculuğun ölçütlerinden biri olduğunu söyledi.
Bu anlayıştaki herkesi ortak politik mücadele hareketi içinde yer almaya çağıran Uras, ''Adının 'çatı, gökyüzü' veya benzeri olmasının hiç önemi yok. Bu hareket, kendi adını kendi verecektir ve bu ortak politik mücadele hareketinin bir çıkış yolu yaratacağına inanıyorum'' dedi.

Sol görüşlülerin birbirlerini acımasızca eleştirdiklerini ve her birinin kendini ''en iyi solcu'' olarak gördüğünü ifade eden Uras, ''Önemli olan, Türkiye'de bugün değişim ve dönüşüme nasıl önderlik edeceğimiz sorusuna somut çözüm bulmak ve insanları, 'Birileri nasılsa çıkıp bunu çözer' anlayışından, siyaset sendromundan kurtarmaktır'' diye konuştu.

Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciyle birlikte söyleşiyi izleyen Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, Ufuk Uras'a teşekkür plaketi sundu ve İznik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptığı çini tabağı hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler